Šarapatka (BPP): Jablko nepadlo daleko od stromu

07.01.2016 11:54

„Válečník“ Karel Schwarzenberg, který se svými přáteli z Bilderbergu neváhal rozhodovat o „humanitárním“ bombardování Bělehradu, si vychoval ve své partaji zdatného militantního nástupce.

Šarapatka (BPP): Jablko nepadlo daleko od stromu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Místopředseda TOP 09 Ženíšek v rozhovoru ve včerejších ParlamentníchListech.cz odsuzuje Západ za jeho přístup k Ukrajině. Lituje zejména toho, po vzoru svého guru Schwarzenberga, že Západ, tedy USA a EU, odmítly přilévat další olej do ohně konfliktu na východě Ukrajiny a nedodaly Jaceňukově vládě útočné zbraně, aby si to mohla s „Moskaly“ na východě vyřídit. No což, až dosud si konflikt mezi východem Ukrajiny a zkorumpovanou vládou v Kyjevě vyžádal „pouze“ 6000 obětí. Ale s troškou dobré vůle a s pár dodávkami zbraní z Ameriky jich mohlo také být desetkrát více. To by bylo přece něco, pane místopředsedo Ženíšku, že?

A stejně tak se Ženíškovi nelíbí, že Západ již nechce dále finančně „sponzorovat“ Ukrajinu, rozumněj, ukrajinské oligarchy a kyjevský establishment. Co na tom, že až dosud rozkradli větší část toho, co Západ do Ukrajiny až dosud nasypal? Budeme jim proto posílat další peníze, bez reálné možnosti, že je budou mít kdy šanci splatit?

Ukrajina, přestože se jedná o neuvěřitelně bohatou zemi, je momentálně v situaci, kdy jí nikdo zvenčí již nepomůže. První krok musí nyní udělat země sama. Musí zahájit věrohodné ekonomické reformy a musí zatočit se všudypřítomnou korupcí. Ale jak, když ti, kteří jsou ukrajinskou „žábou na prameni“ sedí až úplně nahoře, v ukrajinské vládě? Nevím. Ale možná, že to vševěd Ženíšek vědět bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.