Šarapatka (Úsvit): Potrefená husa se ozvala

08.01.2015 9:04

Nová koncepce zahraniční politiky ministra Zaorálka děsí poslance Ženíška! Zaznělo to při úterní (6.1.) tiskové konferenci TOP 09.

Šarapatka (Úsvit): Potrefená husa se ozvala
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Je ovšem podivuhodné, že pana poslance děsí něco, co zatím de facto neexistuje, neboť novou koncepci zahraniční politiky ministerstvo dosud „nedalo z ruky“.
Dle slov ministra Zaorálka na zahraničním výboru Parlamentu bude hotový dokument nejdříve diskutován s koaličními i opozičními stranami a poté teprve předložen ke schválení. Nevím sice, jakým dokumentem to na tiskovce pan poslanec Ženíšek mával, ale nová koncepce to tedy jistě nebyla.

A co že to nejvíce pana poslance Ženíška děsí? Věc je nabíledni. Cituji: „Nový dokument ministerstva zahraničí postrádá hlubší popis naší spolupráce se Spojenými státy, klíčové země z pohledu bezpečnostní i hospodářské politiky“.  Což si lze přeložit tak, že pana poslance děsí fakt,  že nový ministr zahraničí Zaorálek již nehodlá bezduše poslouchat příkazy  Bilderberg Group a Trilaterální komise (vzpomeňme si jen na nechtěné přiznání pana Schwarzenberga na plénu Sněmovny o tom, kterak řešili na Trilaterální komisi bombardování Bělehradu).

Ale současně je poslanci Ženíškovi líto dosavadní koncepce zahraniční politiky, schválené ještě za vlády předsedy TOP 09 Schwarzenberga na ministerstvu zahraničí. Té koncepce, podle které byla prakticky zničena naše zahraničně – obchodní sít ve světě a rozvrácena česká ekonomická diplomacie. Koncepce, podle které se nesmyslně zavíraly české ambasády v zemích, které jsou trhy pro naše výrobky, zatímco česká velvyslanectví v zemích jako je například Lucembursko, zůstala, coby teplá místečka pro ministrovy vyvolené, zachována. Koncepce, s souladu se kterou jsme začali do zahraničí posílat jako velvyslance 30ti leté „mladé a perspektivní muže a ženy“.

Jsem rád, že se ministerstvo, alespoň v to doufám, vrací k činnosti, kterou má ve svém názvu, to jest  Ministerstvo  zahraničních  věcí České republiky. Tedy k hájení zájmů této republiky v zahraničí a  přestalo být degradováno na pouhé „ministerstvo lidských práv“, jak tomu bylo za pana Schwarzenberga,.

Lidská práva jsou, samozřejmě, velmi důležitou součástí politiky každého státu a já tuto tezi plně podporuji. Nesmí však být jediná a  všeobjímající a musí být v souladu s dalšími důležitými složkami naší zahraniční politiky a hájením národních zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…