Šarapatka (Úsvit): Situace z Řecka může přijít i sem, budeme-li stále žít na dluh

19.09.2013 16:00

Řekové opět stávkují, v Athénách tak zkolabovala doprava a lékaři ošetřují jen ty nejdůležitější případy. Nespokojení demonstranti skandují: „Jsme lidé, ne čísla.“ Zjednodušeně řečeno Řekové protestují proti ztrátě životní úrovně, kterou si zasloužili.

Šarapatka (Úsvit): Situace z Řecka může přijít i sem, budeme-li stále žít na dluh
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Evropská unie jim umožnila žít si nadstandardně, ačkoliv na takovou životní úroveň neměli vyděláno. A ta se nyní se snížila, což v Řecku způsobuje sociální napětí. Ukazuje se, že onen systém „všichni budou bohatí“ se v Evropě neosvědčil.

Proto by se i Česká republika měla pustit těchto vidin. V 90. roce jsme začali tento systém kopírovat, vzali jsme si ho za vzor. Neuvědomili jsme si, že koncept sociálního státu za každou cenu je trvale neudržitelný. Řecko je pro nás varováním, abychom se nevydávali touto cestou – žití na dluh a sociální výhody i v horších dobách. Je to mimo jiné i jeden ze základních bodů hnutí Úsvit, za které kandiduji ve volbách: ve státě smíme rozdělovat jen to, co si vyděláme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.