Šarapatka (Úsvit): Vítězství Merkelové na nás bude mít velký vliv

24.09.2013 18:22

Volby v Německu vyhrála Angela Merkelová s vládní unií CDU/CSU. Sice jde o pro stranu nejlepší výsledek za posledních 20 let, ale s 41,5 % hlasů nemá absolutní většinu ve Spolkovém sněmu. A těžko se jí bude utvářet koalice.

Šarapatka (Úsvit): Vítězství Merkelové na nás bude mít velký vliv
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Paradoxně kvůli "přílišnému posílení" ztratila koaliční potenciál, neboť druhá nejsilnější strana SPD se zdráhá utvořit s Merkelovou povolební koalici. Může se tak teoreticky stát, že se jí koalici nepodaří sestavit a že se sestavování koalice ujme SPD a pokusí se koalici sestavit spolu s Marxisty a Zelenými. Nezdá se to ale pravděpodobné, a tak je ve hře i varianta, že Německo bude muset volby opakovat. 

Co se dá od Merkelové dále očekávat? I když se na první pohled nic nezměnilo, volby budou mít zásadní vliv. Merkelová je totiž proevropská a její případné směřování k federalizaci Evropské unie by nás zásadně ovlivnilo. Proto si nyní nemůžeme dovolit stát stranou.

Na závěr bych si v nadsázce dovolil menší bonmot. Víte, jaký je rozdíl mezi Angelou Merkelovou a Miroslavou Němcovou? 35 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!