Scheinherr (Praha sobě): Boj Prahy s opuštěnými autovraky bude jednodušší

18.05.2020 20:57

Díky změně zřizovací listiny příspěvkové organizace Správa služeb hl. m. Prahy v návaznosti na novelu zákona o pozemních komunikacích, která koncem dubna vešla v účinnost, by měl být odtah opuštěných autovraků z pražských ulic do budoucna jednodušší.

Scheinherr (Praha sobě): Boj Prahy s opuštěnými autovraky bude jednodušší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

Zákon totiž v minulosti nejasně definoval výklad pojmu „vrak“, nyní zákon pracuje i s termíny odstavených silničních vozidel v rozporu s právními předpisy nebo technicky nezpůsobilých k provozu na pozemních komunikacích.

S návrhem na změnu zřizovací listiny Správy služeb hl. m. Prahy dnes souhlasili radní, schválit tuto změnu musí ještě Zastupitelstvo hl. m. Prahy na čtvrtečním zasedání. „Chyby v legislativě způsobily ve městech neuvěřitelné hromadění nepojízdných aut v ulicích. Tato opuštěná auta, která už nikdy nikdo nepoužije, pak blokovala tolik potřebná parkovací místa pro rezidenty. Jsem rád, že došlo ke změně zákona, který nám to umožní nyní efektivně řešit. Pokud občané na nějaký vrak narazí, mohou ho nahlásit na Změňte.to. Jejich požadavek pak bude obratem předán k řešení,” uvádí primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

„Autovraky byly v Praze dlouhodobě problém. Zbytečně zabíraly parkovací místa a dopláceli na to hlavně rezidenti. Nehledě na to, že vraky také hyzdily veřejný prostor. Je dobře, že jejich odtah bude nově jednodušší,“ říká dále náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

„Jednotlivé městské části si dlouhodobě stěžovaly na stojící vraky v ulicích, které zbytečně zabíraly parkovací místa. Vítáme proto každý nástroj, který nám umožní problematiku vraků efektivně řešit,“ dodává náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…