Scheinherr (Praha sobě): Přechody na Jiřáku. Volejte sláva

12.11.2021 4:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novým přechodům pro chodce.

Scheinherr (Praha sobě): Přechody na Jiřáku. Volejte sláva
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

PŘECHODY NA JIŘÁKU, VOLEJTE SLÁVA!

Tak jsme se dočkali. Přechody mezi Vinohradskou a náměstí Jiřího z Poděbrad konečně fungují. Hurá! Chyběly zde dost dlouho. Skončilo trmácení přes schody do podchodu nebo složitá cesta na dětské hřiště s kočárkem. Minulostí je přebíhání přes koleje a silnici i skákání přes betonovou zídku a červenobílá zábradlí. V moderním městě musí být snadné přejít silnici a dostat se z jedné městské části do druhé.

Chci, aby se Pražané cítili v ulicích příjemně a měli zájem v nich trávit čas. Bezpečně kdekoliv přešli. Zašli si trochu dál na kávu nebo zmrzlinu. Vyzvedli dítě ze školky a přes oblíbený podnik došli na nejpotřebnější nákup a pak pešky domů. Z příjemného prostředí, ve kterém žijeme, budeme ve výsledku profitovat úplně všichni. Občané i podnikatelé. Více než třetina veškeré dopravy v Praze se děje pěšky. Chůze je nejpřirozenější a nejšetrnější druh pohybu. S takovou vážností k tomu musíme přistupovat.

Proto s PRAHA SOBĚ hledáme špunty, nad kterými si chodec akorát klepe na čelo. Už přejdeme Legerovu mezi Vinohradskou a Muzejní oázou, „Chodníček smrti“ je normální chodník, na Karlově náměstí nemusíme do podchodu stejně jako na Florenci u autobusového nádraží. V ulici na Slupi se vedle sebe vejdou dva kočárky i člověk, co jde naproti. Tyhle malé velké drobnosti dělají v našich ulicích hrozně moc pro náš běžný život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče