Scheinherr (Praha sobě): Úsek Radlické radiály prověří technická studie

13.07.2020 19:58

Rada hl. m. Prahy dnes schválila záměr realizace veřejné zakázky na technickou studii stavby Radlické radiály v úseku mezi mimoúrovňovou křižovatkou (MÚK) Bucharova a mimoúrovňovou křižovatkou Butovice.

Scheinherr (Praha sobě): Úsek Radlické radiály prověří technická studie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

Studie zaktualizuje původní podobu, která neodpovídá současným požadavkům začlenění dopravní stavby do struktury města a života místních.

Účelem zadání studie je především prověřit prostorovou úpravu trasy Radlické radiály v úseku mezi MÚK Bucharova a MÚK Řeporyjská se zhodnocením účinků různých rozsahů jejího případného zakrytí, dále možnost vedení Radlické radiály bez aktuálně uvažované estakády nad okružní křižovatkou jejím umístěním na úroveň terénu a s tím související přeřešení celé MÚK Řeporyjská. Město reaguje na starou podobu odpovídající svou podobou a funkčností 90. létům a stovkách námitek od místních obyvatel.

Zkoumat se bude i možnost křížení ulice Nová Radlická s trasou Radlické radiály s přednostně sledovaným řešením formou nadjezdu ulice Nová Radlická a také možnost úprav MÚK Butovice v návaznosti na prověřované úpravy ulice Nová Radlická a MÚK Řeporyjská a na podmínky zajištění dopravní obslužnosti oblasti starých Butovic.

„Studie bude pracovat s požadavky místních občanských iniciativ a zároveň zohlední snahu hlavního města Prahy, které chce koncepčně a moderně řešit okolí dopravních staveb podobně jako tomu bude například u nové podoby Městského okruhu. Významné dopravní uzly nemusí ve městě způsobovat nepropustné krátery. Studie ukáže, jak se k tomuto výsledku dostaneme. Původní varianta nebyla projednatelná. Svou podobou a funkčností zapadala do 90. let a zvedla se proti ní vlna nevole ze strany místních. Tímto celému projektu dáváme novou šanci,“ řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Prověření bude provedeno ve variantách se zohledněním současného stavu využití území a se stanovením podmínek pro možný urbanistický rozvoj.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…