Schillerová (ANO): Co vlastně znamená mít čistý stůl?

31.07.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu z prázdného sálu Poslanecké sněmovny

Schillerová (ANO): Co vlastně znamená mít čistý stůl?
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Vážení přátelé, tady je prázdno. Poslanci odjeli na prázdniny a vrátí se koncem srpna. Jak můžete vidět ZDE, odjeli s čistým stolem. Co vlastně znamená mít čistý stůl? Normální smrtelník ještě poslední den v práci telefonuje, píše maily a vyřizuje, aby i ten nejmenší papírek s upomínkou zmizel z pracovní desky a zbyla jen volná hlava.

A víte, jak si dělá čistý stůl poslanec pětikoalice? Stoupne si na špičky, natáhne se nad desku a všechno, co na ní vidí, smete jediným pohybem do koše. Hotovo! Spokojeně se ohlédne na hromadu teď už bývalých povinností a jde na taxík. Šéfa se nebojí. Šéf je on. Jako člen 108členného gangu je nedotknutelný a nikomu se nemusí zodpovídat.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

Takhle, vážení přátelé, vypadal poslední den ve Sněmovně před poslaneckými prázdninami. Ten den jsme měli hlasovat o zákonu, který ovlivní život tří milionů lidí v této zemi. Měli jsme bojovat o to, jestli se pětikoalici podaří protlačit zpomalení valorizace důchodů, tedy už druhou loupež na našich seniorech, a k tomu ještě znevýhodnění předčasného odchodu do penze. Měli jsme připravené argumenty, čísla, pozměňovací návrhy, o kterých jsme chtěli jednat.

Pro nás to byl den, kdy se bojuje o budoucnost tří milionů spoluobčanů. Pro poslance pětikoalice to byl den, kdy je potřeba se zabalit na dovolenou. „Honzo, ať jsi ve dvě doma!“ Možná nějak tak zněly instrukce pro šéfa Poslaneckého klubu TOP 09 Jana Jakoba. Byl to on, kdo navrhl, aby se začalo napevno hlasovat ve 12:30. V té chvíli bylo 34 poslanců opozice přihlášených do debaty, jak je jejich nezadatelným právem dle jednacího řádu Sněmovny. Jenže nejen Honza, ale i všichni ostatní poslanci pětikoalice si už v hlavách procházeli, jestli mají dost opalovacího krému a sbalené pasy. Výsledek znáte z médií.

Jen ať si dámy a páni poslanci svou dovolenou užijí. Vládní speciál sice o prázdninách nelétá a výlety si musí každý platit takzvaně ze svého, ale co na tom? Pětikoalice odmítla náš návrh na zmrazení platů poslanců, takže to v pohodě utáhnou. Na rozdíl od těch, kterým jediným mávnutím peníze vzali.

Mně osobně by tedy po něčem takovém mojito na pláži nechutnalo. Každý jsme asi jiný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…