Schillerová (ANO): Hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS

18.03.2024 23:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kampeličce točící se kolem Petra Fialy.

Schillerová (ANO): Hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Stejně jako mezi nejhlasitějšími bojovníky proti korupci nezřídka najdeme největší korupčníky, mezi kazateli morálky a ctnosti chlípníky, musíme se připravit na to, že si Petr Fiala dost možná nechal zaplatit kampaň Restart Česka z peněz vypraných v kampeličce, neřkuli z peněz určených na zbraně pro ukrajinskou armádu.

Petr Fiala mohl všechna znepokojivá podezření vyvrátit jednoduchým pokynem směrem ke svému institutu, aby odkryl svá plnění vůči New Direction, kam peníze z kampeličky mířily a odkud pak putovaly do Institutu Petra Fialy. Vyzýváme ho k tomu již déle než měsíc.

Aktuální kroky České národní banky proti Fialově kampeličce nemohou být překvapení pro nikoho, kdo před veřejnými informacemi o dění v klubové kampeličce pražské galerky záměrně neodvracel oči.

A premiér se nemůže tvářit, že byl anonymním podílníkem ve velké finanční instituci. Kampelička, jejímž byl spolumajitelem, měla zhruba tolik členů, jako je sousedů v jednom vchodě panelového domu, nebo jako je spolužáků ve třech třídách na gymnáziu. Znali se. A znali se dobře.

Fialovo mlčení ukazuje, že jeho hodnotová politika končí tam, kde začínají finanční zájmy ODS - Občanská demokratická strana. Navzdory dosavadnímu nezájmu hlavního mediálního proudu o tuto složitou kauzu mohu premiéra ujistit, že ho finančními toky mezi kampeličkou a jeho zájmovými entitami promlčet v žádném případě nenecháme.

Využijeme k tomu samozřejmě hned úterní schůzi Poslanecké sněmovny k bezpečnostním hrozbám a zároveň navrhnu klubu hnutí ANO neodkladné svolání mimořádné schůze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!