Schillerová (ANO): Nechcete se bavit o problémech této země, o problémech lidí

10.01.2023 22:33

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny dne 10. ledna 2023 k neochotě vládní koalice komunikovat s opozicí.

Schillerová (ANO): Nechcete se bavit o problémech této země, o problémech lidí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Děkuji za slovo, pane předsedající. Vidím bohužel, vláda nám prchá. Já se jí nedivím, mít tolik naloženo, tak by se mi také nechtělo zůstat. (Výbuch veselí v levé části sálu.) Byli jsme svědky toho, že mí kolegové vystoupili se zásadními podněty z oblasti zdravotnictví, z oblasti sociální, rozpočtového chaosu včetně směřování daňové politiky, energetické krize, dopady, předsednictví s tím související, balíček místopředsedy Karla Havlíčka, nedočerpání peněz z EU, proč nemáme v rozpočtu 54 miliard, které jsme tam už mohli mít. A samozřejmě cenzury. Cenzury, kterou připravuje tato vláda společně s Ministerstvem vnitra.

Každý jednotlivý bod jste zamítli. Toto jsou problémy lidí této země. O toto se lidi zajímají. Dívala jsem se třeba na pana ministra zdravotnictví, nic ve zlém, když moje kolegyně Jana Mračková Vildumetzová, vaším prostřednictvím, tady mluvila o lécích, o tom, jak viděla maminku, která nemohla sehnat antibiotika s téměř bezvládným dítětem, a neměla jsem pocit, že bych viděla na panu ministrovi sebemenší účast. Takže každý jednotlivý bod jste zamítli. Nechcete se bavit o problémech této země, o problémech lidí, kteří nám denně píší o tom, co je trápí.

Takže já jménem klubu hnutí ANO si beru dvě hodiny přestávku na jednání klubu hnutí ANO. Poté se vrátíme. A my se poradíme, jak s tímto vaším přístupem naložíme. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy