Schillerová (ANO): Pro diskusi tu nemáme partnery

29.03.2022 15:09

Projev na 17. schůzi Poslanecké sněmovny 29. března 2022 k návrhu na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny s prodloužením doby nouzového stavu

Schillerová (ANO): Pro diskusi tu nemáme partnery
Foto: Ministerstvo financí ČR
Popisek: Alena Schillerová

Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně.

Já mám mnohem praktičtější podnět, prosbu, jestli by mohl vystoupit pan první vicepremiér a ministr vnitra a říci nám, zda se dostaví klíčoví členové vlády? Neptám se na pana premiéra, vím, že je nemocen, četla jsem to ve veřejných zdrojích, rozumím tomu a přeji mu brzké uzdravení. Ale ptám se, my jsme měli představu, že tady vystoupí klíčoví ministři - ministr školství, zdravotnictví, ministr pro místní rozvoj, možná ministryně obrany, pan ministr vnitra vystoupil, ministr práce a sociálních věcí, tam jsem byla chvilku vyběhnutá tedy, když asi mluvil, a řeknou nám právě tu strategii, řeknou, jak si to představují, jak to bude ve školách, jak to bude ve zdravotnictví - to, co jsem říkala ve své úvodní řeči, na co se lidé ptají. A že my na to budeme reagovat případně dalšími dotazy, podněty. A to bude ta věcná a konstruktivní debata.

Podívám-li se za sebe, teď přišel pan ministr práce, děkuju, pan první vicepremiér je tady také, ale postrádáme ty další ministry. Nechci protahovat debatu tím, že si budu brát pauzu. S tím jsem sem nepřišla. Jenom prosím, zda bychom mohli dostat informaci, ano, ministr školství přijede, ministr zdravotnictví přijede, ministr pro místní rozvoj přijede, ať prostě tuto informaci máme. Protože pak tady mluvíme, nezlobte se na mě, tak trošku sami pro sebe. A my chceme vědět, jak to vlastně chcete řešit, co vlastně, proč vlastně...

My víme, že potřebujete nouzový stav. Ale co vlastně všechno v rámci uprchlické krize, jakou strategii máte - krátkodobou, střednědobou. A nemáme tu pro tuto diskusi partnery. Takže prosím, zda by mohl asi pan první vicepremiér, protože předpokládám, že tady zastupuje pana premiéra, se k tomu vyjádřit.

Děkuji vám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

12:16 Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostat…