Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy naprosto ztratila kontrolu nad státním rozpočtem

04.03.2023 11:41 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání sněmovny o valorizaci důchodů

Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy naprosto ztratila kontrolu nad státním rozpočtem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Tak přátelé, už nemusíme bojovat za důchodce. Všichni jsou totiž spokojení s vládou a posílají jí děkovné dopisy za to, že jim snižuje růst důchodů. Třeba tady „pan Václav P. z Vysočiny“, kterého si dala na Twitter poslankyně ODS. „Vidím to stejně jako ministr financí,“ píše Václav. Zlí jazykové začali hned pochybovat, jestli ten pán vůbec existuje. Já jsem se ale dívala na mapu a skutečně, oblast kolem brazilského města Anápolis, kde pan Václav propaguje vyšetření moči se slevou, leží ve zvlněném terénu, který by se dal za vysočinu označit. Horší už to je v americkém St. Louis, kde pan Václav šíří osvětu o prevenci rakoviny plic, tam je totiž samá rovina. Úplně to pak popletli v Německu, kde Václava během kampaně na linku tísňového volání přejmenovali na Gerda.

Jak vidíte, jsou lži pětikoalice, kterým se dá zasmát. To ostatní je už na žalobu. Ústavní žalobu. Můžete se spolehnout, že ji podáme.

Měli jsme připravené všechny zákonné zbraně proti pětikoalici. Pamatujete naše slova, než to začalo? „Máme větší výdrž než oni.“ A potvrdili jsme je. Čtyři dny a čtyři noci jsme bojovali proti oloupení našich důchodců. Za celou tu dobu jsme od Fialových ministrů nedostali jedinou odpověď, jediné obhajitelné vysvětlení, proč chtějí důchodcům takto škodit. Prostě tenhle zločin potřebovali prohnat co nejrychleji sněmovnou a zaříznout každou debatu, ať z toho veřejnost co nejmíň slyší. Ať nevidí, jak tato vláda jedná.

Vybavuje se mi legendární věta z Pelíšků: „Jen tě prosím tiše a rychle.“ Tím se řídila Markéta Pekarová Adamová, když jako předsedkyně Sněmovny zakázala našim poslancům vystoupit. To se v dějinách české demokracie ještě nestalo. Prostě jen tak vyhrkla do mikrofonu: „Je vás příliš mnoho.“ A sál zaduněl smíchy.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Ano, je nás příliš mnoho, paní Pekarová. V takovém počtu nás totiž zvolili lidé této země, a právě teď máme 11x větší preference než vaše nevolitelná strana. Proto budeme hájit zájmy lidí proti asociálům, jako jste vy.

Když už něco od pětikoalice na plénu zaznělo, tak jen dokola omílaný nesmysl, že důchody rostou příliš rychle a náš rozpočet si nemůže dovolit, aby úměrně tomu rostly důchody. Možná jste slyšeli, co jsem jim na to okamžitě řekla: „Z každé tisícovky, kterou důchodce kvůli inflaci utratí v potravinách navíc, získá státní kasa minimálně 150 korun.“

Kam tyhle peníze jdou, ale nikdo netuší. Ani do pomoci lidem, ani do veřejně prospěšných investic. Jako by prostě nebyly. Vláda Petra Fialy je první v celé porevoluční historii, která naprosto ztratila kontrolu nad státním rozpočtem. Ministr financí vystřelil od boku, že tento rok bude schodek 295 miliard, ale za první dva měsíce už má schodek 119,5 miliardy. Deset dlouhých měsíců zbývá. Jsou to děsivé počty, ve kterých kvůli neschopné vládě unikají našemu národu stovky miliard, a ona chce pár miliard „ušetřit“ na našich důchodcích. Takže to zopakuju znova. Čeká vás Ústavní soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…