Schillerová (ANO): Vláda vzkazuje - nerušte nás a běžte si pro dávky

24.07.2022 18:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k hodnocení pomoci jednotlivých zemí EU v přepočtu na HDP

Schillerová (ANO): Vláda vzkazuje - nerušte nás a běžte si pro dávky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

„Naučte si tyto lidi chodit pro dávky!“ Řekl jeden z členů vlády odborovému předákovi. O kom byla řeč? O státních zaměstnancích. Ano, čtete správně, tato vláda, která by měla lidem každý den děkovat za neuvěřitelnou trpělivost s její neschopností, amaterismem a lhostejností, se tímto způsobem vyjadřuje o zaměstnancích státu. Arogance v nejryzejší podobě, realita bez příkras, bez vládních líbivých hesel a signálů. Takto mluví vláda o lidech, když jsou kamery a světla vypnuty.

Státní zaměstnanci tak konečně vědí, jak je jim vláda ochotna pomoci. Protahovat jednání a získávat tak čas, to je jediná strategie vlády při jednáních s odbory o navýšení mezd, z kterých vládou ignorovaná inflace dělá každý měsíc ohlodanou kost.

Milí policisté, záchranáři, zdravotníci, hasiči, učitelé, zaměstnanci úřadů práce a mnoho dalších, za covidu jsme vám tleskali, děkovali, ale teď, když potřebujete pomoci vy, tak zapomeňte. Vláda vzkazuje „nerušte nás a běžte si pro dávky“.

Kabinet se svojí armádou expertů, kterých jsou plná ministerstva, nepomáhá nikomu. Naprosto ignoruje prohlubující se drahotu a nastupující chudobu.

Kašle na české firmy, udržení jejich konkurenceschopnosti ministry ani premiéra nezajimá. Budete brzy propouštět, nebo krachovat? To vládu nestraší. Příjmy z DPH si zřejmě vycucá z prstu a armádu nezaměstnaných nažene na přetížené úřady práce. Po krizi sice zůstane spálená země, ale co, úkoly této vlády jsou přece hlavně ideologické - Babiš, Babiš a zase Babiš.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí

Kabinet sice inflaci nijak neřeší, ale to mu nebrání chlubit se pohádkami o tom, jak moc už lidem pomohl. Je to samozřejmě nesmysl, hodně jednoduchá manipulace... ne, vlastně je to jen obyčejná lež. A nyní to potvrdil i bruselský institut Bruegel. Ten hodnotil pomoc jednotlivých zemí EU v přepočtu na HDP. Skončili jsme předposlední, horší je už jen Dánsko.

Ale například slovenská vláda pomáhá lidem desetinásobně více než ta česká. V hodnocení je navíc zahrnuta pomoc naší vlády, kdy jsem, z jejího pověření, odpustila DPH za energie za listopad a prosinec 2021. My jsme se na lidi nevykašlali a výsledek by byl bez naší pomoci ještě ostudnější, téměř nulový.

Covidovou pomoc jsme vykazovali také podle Bruegel a obstáli jsme. A tehdejší opozice, nynější koalice, hlasitě kritizovala, že pomáháme málo a pomalu! Stejné strany, které teď ani po půl roce vládnutí, nejsou schopny nastartovat jakoukoliv pomoc.

Pane premiére, lidé nechtějí poslouchat vaše pohádky a proklamace. Po půl roce si už konečně zaslouží slyšet o konkrétních krocích pomoci, které budou okamžitě spuštěny. Ne až po volbách, jejichž výsledku se tolik bojíte.. a oprávněně. Ne až po předsednictví, ne až po válce, ne až po...

Přestaňte už vyprávět a začněte konečně pracovat pro lidi této země. Hned.

Víte, pane premiére, lidé nejsou hloupí, oni moc dobře vědí, že na ně kašlete. Každý den se musí potýkat s tragickými důsledky vašeho vládnutí. Co jim chcete ještě namluvit?!

Jak jsem již řekla ve Poslanecké sněmovně a řeknu to klidně ještě tisíckrát. Budeme černým svědomím této nekompetentní a asociální vlády! Nedovolíme zničit osudy lidí a firem této země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…