Schillerová (ANO): Vládo, na prvním místě musí být prorůstová hospodářská strategie

11.05.2023 11:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům zasedání stínové vlády hnutí ANO

Schillerová (ANO): Vládo, na prvním místě musí být prorůstová hospodářská strategie
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Stínová vláda zasedala v Ústí nad Labem společně s vedením Ústeckého kraje. Ústecký kraj je regionem, který v poslední dekádě urazil největší kus cesty ze všech krajů v Česku. A je to vidět v každé ulici, v každé čtvrti, v každém městě tohoto kraje.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28051 lidí

Ústecký kraj se prostě zvedá. Stává se zase krásným, i turisticky zajímavým místem. Ale hlavně místem, odkud lidé hromadně neodcházejí, ale kam se naopak začínají vracet, protože vidí, že má smysl tady žít, podnikat, vlastnit nemovitost, založit rodinu. A to všechno díky tomu, že má nějakou hospodářskou strategii. Že minulá vláda měla nějakou prorůstovou strategii, nikoliv jen škrcení peněžních toků směrem do regionů, nikoliv jen snižování životní úrovně.

Zvyšování daní, snižování regionálních dotací, méně peněz do dopravní infrastruktury, snižování atraktivity Česka pro zahraniční investory – to je koktejl, který by další rozvoj Ústeckého kraje zastavil. A to se nesmí stát! Proto další signál, který dnes společně s krajskými autoritami vysíláme směrem do Strakovy akademie, zní: Vládo, na prvním místě musí být prorůstová hospodářská strategie, teprve potom škrty a snižování objemu peněz určených na rozvoj regionů.

Mnohokrát děkuji hejtmanovi Schillerovi a celému vedení kraje za společné jednání. Bylo to nesmírně přínosné. Do konce volebního období chceme objet všechny regiony. Kam máme jet příště?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…