Schillerová (ANO): Z pohledu běžných lidí a firem jde spíše o katastrofický film

10.12.2022 17:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nedostatečné vládní pomoci domácnostem a firmám

Schillerová (ANO): Z pohledu běžných lidí a firem jde spíše o katastrofický film
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Česká republika je zpět na předních příčkách v kategorii vládní nekompetence. Cenou elektřiny jsme se opět dostali na první místo. Při zohlednění kupní síly českých domácností máme nejdražší elektřinu v rámci Evropské unie. A cena plynu? Tak ta je u nás druhá nejvyšší.

Je to celé jedna velká záhada. Vláda se navzdory realitě neustále chlubí, jak masivně pomáhá, přesto máme jedny z nejdražších energií v Evropě. Pokud se vláda chlubí, jak masivně pomáhá, proč je vládní pomoc jednou z nejmenších v EU? A proč nás Fialova vláda plánuje do konce roku 2025 zadlužit rekordní částkou přes 1200 miliard, když vládní pomoc lidé a firmy téměř necítí?

Pokud vládu kritizujeme za nedostatečnou pomoc domácnostem a firmám, vymluví se na stav veřejných financí. Ale jak se jedná například o navýšení počtu politických náměstků na ministerstvech, pro své kamarády, peníze najednou nejsou problém.

Takže vláda, která slibovala snížení počtu úředníků, bez starostí vytváří nová místa, a dokonce i ta pro státní rozpočet nejvíce nákladná.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Takže vláda, která slibovala, že dá rychle dohromady veřejné finance, plánuje obří souhrnný schodek, který nemá žádné obdoby. Absolutní ztráta soudnosti a ztráta posledních zbytků kompetence. Po nás potopa.

Premiér Petr Fiala před pár dny bilancoval. Přirovnal uplynulý rok své vlády k akčnímu filmu, přesto a navzdory tristní realitě si myslí, že vláda těžkou situaci zvládla, protože máme čím topit. Celá Evropa má zatím čím topit, ale to panu premiérovi zřejmě nikdo z jeho PR týmu neřekl. Z pohledu běžných lidí a firem, které se snaží v této těžké době udržet nad vodou, jde spíše o katastrofický film. To, že pan premiér neříká lidem o energiích celou pravdu, už naznačují i energetičtí experti.

Přátelé, bojujeme za vás ze všech sil, jak v parlamentu, tak v regionech. Bojujeme za vás každou hodinu, každou minutu, a to navzdory často nedemokratickým postupům vládní pětikoalice, při jejich silovém prosazování vlastních návrhů, které se snaží protlačit třeba i obcházením parlamentních orgánů a parlamentních principů.

Vězte, že se všichni dočkáme dní, kdy zase bude líp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…