Schillerová (ANO): Z pohledu běžných lidí a firem jde spíše o katastrofický film

10.12.2022 17:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nedostatečné vládní pomoci domácnostem a firmám

Schillerová (ANO): Z pohledu běžných lidí a firem jde spíše o katastrofický film
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Česká republika je zpět na předních příčkách v kategorii vládní nekompetence. Cenou elektřiny jsme se opět dostali na první místo. Při zohlednění kupní síly českých domácností máme nejdražší elektřinu v rámci Evropské unie. A cena plynu? Tak ta je u nás druhá nejvyšší.

Je to celé jedna velká záhada. Vláda se navzdory realitě neustále chlubí, jak masivně pomáhá, přesto máme jedny z nejdražších energií v Evropě. Pokud se vláda chlubí, jak masivně pomáhá, proč je vládní pomoc jednou z nejmenších v EU? A proč nás Fialova vláda plánuje do konce roku 2025 zadlužit rekordní částkou přes 1200 miliard, když vládní pomoc lidé a firmy téměř necítí?

Pokud vládu kritizujeme za nedostatečnou pomoc domácnostem a firmám, vymluví se na stav veřejných financí. Ale jak se jedná například o navýšení počtu politických náměstků na ministerstvech, pro své kamarády, peníze najednou nejsou problém.

Takže vláda, která slibovala snížení počtu úředníků, bez starostí vytváří nová místa, a dokonce i ta pro státní rozpočet nejvíce nákladná.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Takže vláda, která slibovala, že dá rychle dohromady veřejné finance, plánuje obří souhrnný schodek, který nemá žádné obdoby. Absolutní ztráta soudnosti a ztráta posledních zbytků kompetence. Po nás potopa.

Premiér Petr Fiala před pár dny bilancoval. Přirovnal uplynulý rok své vlády k akčnímu filmu, přesto a navzdory tristní realitě si myslí, že vláda těžkou situaci zvládla, protože máme čím topit. Celá Evropa má zatím čím topit, ale to panu premiérovi zřejmě nikdo z jeho PR týmu neřekl. Z pohledu běžných lidí a firem, které se snaží v této těžké době udržet nad vodou, jde spíše o katastrofický film. To, že pan premiér neříká lidem o energiích celou pravdu, už naznačují i energetičtí experti.

Přátelé, bojujeme za vás ze všech sil, jak v parlamentu, tak v regionech. Bojujeme za vás každou hodinu, každou minutu, a to navzdory často nedemokratickým postupům vládní pětikoalice, při jejich silovém prosazování vlastních návrhů, které se snaží protlačit třeba i obcházením parlamentních orgánů a parlamentních principů.

Vězte, že se všichni dočkáme dní, kdy zase bude líp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.