Schwarz (KDU-ČSL): Cenzura s blížícími se volbami přitvrzuje

28.05.2018 9:47

Kauza zadržování pošty členům Zastupitelstva Prahy 2 úřadem této městské části vstoupila do další fáze. Tentokrát se „vyznamenala“ redakční rada radničního periodika složená v drtivé většině ze zástupců koalice ODS+TOP09+OSB.

Schwarz (KDU-ČSL): Cenzura s blížícími se volbami přitvrzuje
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

Koaličníci v redakční radě Novin Prahy 2 odmítli v rozporu s novelou Tiskového zákona z roku 2013 na návrh (resp. nátlak) zástupce starostky MČ Praha 2 zveřejnění stanoviska opozičních zastupitelských klubů reprezentujících patnáct členů (tedy jednu třetinu zastupitelstva) k naprosto bezprecedentnímu zadržení dopisu, určeného členům zastupitelstva, za strany vedoucí odboru kanceláře starostky Jany Černochové (ODS).

Kuriózní je, že inkriminovaný dopis se týkal podobného tématu: nulového prostoru pro opoziční názory v relacích soukromého media TV Praha, které si (pochopitelně za veřejné peníze) objednává radnice Prahy 2 a kde se producírují výhradně zástupci koalice.

Ano, v radničních novinách, na rozdíl od TV Praha, opoziční zastupitelské kluby určitý minimální prostor v dostávají. Ovšem pouze v rámci řízené "diskuze". Koaličníci v redakční radě si při výběru otázky k danému tématu ale dávají setsakramentsky pozor, aby vybrané téma nebylo politicky konfrontační.

Poslední ze sterilních témat "politické" diskuze v Novinách Prahy 2 zní: Jaké pozitivní či negativní změny přináší čas prázdnin obyvatelům Prahy 2? Občany Prahy 2 by si možná měli spíše zodpovědět otázku, zda pozitivní změny pro Prahu 2 mohou po desetiletích faktické vlády jedné strany v této městské části přinést měsíce poprázdninové. I ve smyslu otevření radničního periodika pro jiné politické názory a nikoli převážně osobní prezentaci starostky Černochové a spol.

V čase zbývajícím do říjnových komunálních voleb proto cenzura v radničních novinách Prahy 2 nepochybně ještě dále přitvrdí.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…