Schwarzenberg: Buďme rádi, že máme prezidenta frajera

23.05.2023 15:14 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kritiku Václava Klause na adresu prezidenta Pavla

Schwarzenberg: Buďme rádi, že máme prezidenta frajera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Bývalý prezident Václav Klaus dal obsáhlý rozhovor CNN Prima News, ve kterém se obul do vlády kvůli její rozpočtové politice. To je pole, kterému rozumí a měli bychom pozorně poslouchat, co k tomuto tématu říká.

V tomtéž rozhovoru ale také zaútočil na prezidenta Pavla. Jeho cestu na motocyklu do Selbu označil za frajeřinu. Je to pravda. Buďme rádi, že máme prezidenta frajera a nikoliv nudného a namyšleného, starého a zapšklého dědka.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33717 lidí

Pak mu ale vytkl ještě něco. Byl prý “šokován”, že prezident Pavel poděkoval Berndu Posseltovi za jeho přínos k česko - německému smíření. Kdokoliv sledoval politiku Bernda Posselta a jeho výroky v posledních deseti letech tak ví, že se opravdu poctivě a také úspěšně snažil nasměrovat Sudetendeutsche Landsmannschaft ke smíření se starou vlastí a ke spolupráci s Čechy. Jsou o tom nespočetné doklady. Že nadále odsuzuje Benešovy dekrety je pochopitelné a popravdě řečeno, nikdy jsem nepochopil, proč např. horníci z Mostu či pošumavští sedláci, které tak krásně popisuje Karel Klostermann, měli pykat za nacismus, se kterým mělo co společného jen málo z nich. Samozřejmě, že jsme to v poválečné době zneužili a naše krajany vyhnali.

Že bychom ale dnes, osmdesát let po druhé světové válce a zločinech, které se staly během ní a také po ní, když jak pachatelé, tak oběti jsou téměř všichni na onom světě, měli sveřepě setrvávat na stanovisku z roku 1946, je strašlivé. Ostatně, jiný bývalý prezident, Miloš Zeman, svého času podotkl, že “jen idiot nemění názory”. V tom měl pravdu.

Vždyť třeba hrabě Šlik, který byl jako první přiveden na popraviště před Staroměstskou radnicí v roce 1621, vědec Gregor Mendel, matematik Bernard Bolzano, ale i např. Prokop Holý patří k velkým osobnostem českých dějin. Samozřejmě, kdyby byli v té době naživu, byli by v roce 1945 odsunuti, neboť to všechno byli čeští Němci. Podle Klause bychom je ani jejich potomky dnes zřejmě neměli oceňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

sudeťáky nařídili odstěhovat vítězné mocnosti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 23.05.2023 15:19:23
a Benešovy dekrety do toho moc netahejte....

|  10 |  0

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.