Schwarzenberg (TOP 09): Vývoj v České republice mě trochu znepokojuje. Zavírat za slova?

03.04.2023 10:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pronásledování lidí s odlišným názorem ze strany státu.

Schwarzenberg (TOP 09): Vývoj v České republice mě trochu znepokojuje. Zavírat za slova?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg převzal jedno z nejvyšších ukrajinských vyznamenání- Řád knížete Jaroslava Moudrého 2. třídy

Od počátku konfliktu jsem vždy stál na straně Ukrajiny, několikrát jsem minulých letech navštívil Kyjev, byl jsem i na Majdanu a ukrajinský boj za svobodu a nezávislost je pro mě opravdu velmi důležitý.

Přesto mě nynější vývoj v České republice trochu znepokojuje. Četl jsem několik rozsudků, kdy byli odsouzeni lidé, kteří, přiznejme, blbli na kvadrát a veřejně vystupovali na ruské straně proti Ukrajině a někdy tvrdili vyslovené hovadiny. To je smutné, ale český přístup je kvůli tomu soudit a zavírat do vězení považuji za poněkud pochybný. Je mi přece jenom bližší přístup Spojených států, kde je svoboda slova nade vše a můžete tvrdit leckteré blbosti, jako že země je placka, nebo, a to je skutečně ošklivé, dokonce umožnit legální existenci nacistické strany. Dokud se nejedná o zřetelné výzvy k násilí a nabádání k němu a jde jen o slova a tvrzení, do vězení by se za to snad zavírat nemělo.

Jako nedávný případ učitelky, která popírala válku na Ukrajině a svým žákům vykládala různé blbosti. Tomu je třeba se pochopitelně bránit a znemožnit jí práci ve školství. Ale opravdu nevidím důvod jí za to dále trestat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Liberální demokrat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRendaBenda , 03.04.2023 10:26:24
se probudil... :-))) Plnou hubu pravdy a lásky a po 33 letech od sametovky spějeme k další totalitě vedené "novosoudruhy" :-(

|  6 |  0

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…