Schwarzenberg: Ztráta ministerstva zahraničí znamená pro ČSSD výraznou porážku

22.09.2018 10:09

Komentář na facebookovém profilu k vývoji situace kolem postu ministra zahraničí

Schwarzenberg: Ztráta ministerstva zahraničí znamená pro ČSSD výraznou porážku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Nedávno jsem psal, jak se ministerský předseda zmocnil zahraniční politiky. Řekl, že ho baví, a bylo jasné, že s odmítnutím Pocheho bude mít sociální demokracie jen prázdný titul, nikoliv ale větší vliv na zahraniční politiku.

Očividně pan předseda Hamáček uznal, že tuto bitvu prohrál, zahraniční politiku přenechal premiérovi a připustil, že nový ministr zahraničí nebude pan Poche, nýbrž jeho bývalý asistent. To znamená, že ministrem zahraničí bude někdo, kdo nemá ani ve své straně, natož pak ve vládě žádnou váhu. Bude to sice snad chvalitebný úředník, ale nikoliv někdo, kdo může prosadit sebevědomou zahraniční politiku.

Faktická ztráta klíčového ministerstva znamená pro sociální demokracii opravdu výraznou porážku. Když bude takto pokračovat, tak by mě zajímalo, jaký resort si během další koaliční vlády ještě budou schopni uhájit, nebo už to bude pouze vláda ANO pod záštitou sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi