Sečkár (Svobodní): Veni, vidi, uklidí

21.04.2015 9:00

Rekapitulace úspěšného Velkého úklidu Lhotky a Hodkoviček pod naší taktovkou z 18. dubna 2015.

Sečkár (Svobodní): Veni, vidi, uklidí
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Když se krátce před devátou hodinou ráno 18. dubna spustil ze zamračené oblohy sílící déšť, nevládla v základním táboře právě nejlepší nálada. Nakonec se ale příroda přeci jen umoudřila. Snad vycítila, že se jí Svobodní Praha 4 chystají odpomoct od odpadků, kterými ji zasypávají méně zodpovědní příslušníci lidského druhu.

Pomocníci dorazili v hojném počtu, jak z řad našich členů a příznivců, tak hlavně místní, kteří se rozhodli přiložit ruku k dílu pro pěknější okolí. S propagací mezi lidmi určitě pomohlo, že jsme se s datem konání trefili zrovna do hlavního dne iniciativy „Ukliďme Česko“. Byla to neplánovaná náhoda, ale rádi jsme se stali součástí větší akce, protože odpadků je všude plno a zatím nad ochotnými sběrači stále drtivě vítězí.

Když jsme před týdnem roznášeli pozvánky na akci do schránek, zdálo se okolí Lhotky docela čisté. Jenomže brzy potom, co byly rozdány pytle s rukavicemi a účastníci se rozprchli na všechny strany, se opět ukázalo, že veškeré obavy o nedostatek nepořádku k uklízení jsou zcela zbytečné. Naopak soustředěné úsilí mnoha ochotných rukou brzy naplnilo připravený 3m3 kontejner. A když se svezlo vše, co nasbírali kolegové na druhém stanovišti v Hodkovičkách a všechny naplněné pytle zanechané u silnice Zátišským údolím, byl nakonec problém vůbec všechno pobrat a odvézt.

Přitom opět stačily slabé tři hodiny dobrovolné aktivity. Všem zúčastněným patří velký dík. Na prvním místě samozřejmě veřejnosti. Mrzí nás, že nemůžeme ochotným dobrovolníkům poděkovat jmenovitě. Alespoň tedy doufáme, že je práce s námi bavila, že si odnesli dobrý pocit z užitečně stráveného dopoledne a že jejich okolí bude nějakou dobu hezčí. Potěšilo nás také několik poděkování a projevů uznání od kolemjdoucích, i za to děkujeme, díky tomu vidíme, že to má smysl.

Za Svobodné Praha 4 se účastnili: Alois, Anton a Hana Sečkárovi, Martin Pucherna, Kateřina Moshövel, Jaroslav Marsa, Kateřina Berková a Tomáš Vyoral a na stanovišti Hodkovičky Tomáš Vochozka a Milan Štefl se synem. Vše natočil a zdokumentoval Tomáš Macek.

Za ostatní Svobodné: Josef Novotný, Marek Matouš, Ester Kaplánková a Pavel Pešan

A nezapomeňte: Na podzim jsme s velkým úklidem zpátky!

Ing. Alois Sečkár

  • Svobodní
  • Volby za námi, práce před námi...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alois Sečkár - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…