Sečkár (Svobodní): Zákon musí platit i pro squattery

11.03.2016 19:34

Podle včerejších informací plánují magistrátní zastupitelé za ČSSD přesun "Kliniky" ze Žižkova k nám na Budějovickou. Nesouhlasím.

Sečkár (Svobodní): Zákon musí platit i pro squattery
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Už se těšíte na novou michelskou Kliniku? Já pořád doufám, že je to nějaký špatný vtip, předčasný apríl nebo něco takového.

Poté, co si svoje užil Žižkov a Praha 3, plánuje pražská ČSSD za podpory dalších zastupitelů včetně primátorky Krnáčové přesun squatterů nelegálně obývajících "Kliniku" do nových prostor - bývalé školky u nás v Praze 4 kousek od Budějovické. Obyvatelé tamního sídliště jsou jistě už teď nadšením bez sebe.

Pokud vedení města tento šílený nápad schválí, rozhodně to nehodlám přejít mlčením, a vyzývám naši radnici, aby nemlčela rovněž. Místo aby zástupci Kliniky sháněli mezi sympatizanty finanční prostředky, díky kterým by si mohli nějaký objekt řádně koupit či pronajmout, vytvářejí nemístný nátlak na zastupitele, kteří jim jdou ostudně na ruku. Pochyby, obavy a rozhořčení v mnohých občanech navíc vzbuzuje samotná činnost centra a osoby s ním spojené. Zeptá se někdo na názor lidí, kteří budou bydlet nejblíž?

Doba je vskutku podivná. Antisystémoví squatteři hledají zastání v systému - a systém jim ho ochotně poskytuje. Jaký další důkaz o destrukci našeho právního státu je ještě potřeba?

Ing. Alois Sečkár

  • Svobodní
  • Volby za námi, práce před námi...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.