Seďa (ČSSD): Bojujeme za kvalitu potravin a proti nebezpečným látkám

08.09.2017 11:23

Je potřeba jakýmkoliv způsobem bojovat za kvalitní potraviny a jejich dostupnost. A odmítnout, aby naši občané byli občany druhé kategorie.

Seďa (ČSSD): Bojujeme za kvalitu potravin a proti nebezpečným látkám
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Sociální demokraté dlouhodobě bojují proti dvojí kvalitě potravin a zboží v naší zemi. Nelze nadále tolerovat, že máme nižší kvalitu a často i za vyšší peníze, než je tomu v jiných zemích Evropské unie. Proto vláda zahájila jednání s požadavkem na nutné řešení tohoto problému v Evropské komisi. A tady jsme za jedno se všemi zeměmi V4 i řadou dalších zemí EU.

ČSSD má ekologickou platformu Zvonečník, která spolupracuje s odbornou veřejností a ekologickými organizacemi. A také upozorňuje na palmový olej, který není ani zdravý, ani ekologický. Ale protože je levný, tak se stal náhražkou v sušenkách, bonbonech, čokoládách, ale hlavně v oblíbených křupkách, čipsech či arašidech.

Podobně  nebezpečnými jsou plastové obaly, vyráběné dříve z bisfenolu A a nyní z bisfenolu S. Ten se ze spotřebního zboží uvolňuje i do ovzduší či do vody. BPA i BPS zvyšují neplodnost a agresivitu rakoviny. Riziko lze snížit například tím, že jídlo nedáváme do krabiček, pití do plastových lahví či kupovat plasty z tritanu, ze kterého jsou dnes vyrobeny nádoby pro malé děti. Základním problémem ovšem zůstává, že nepoznáme, z čeho je plastová nádoba vyrobena. V PET lahvích již bisfenol není, ale to neznamená, že pití z nich je bezpečné. Zejména z pohledu působení UV záření. A také je třeba si uvědomit, že pouhým dotykem se BPA a BPS dostávají do těla přes kůži. Takže buďte obezřetní a opatrní.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice