Seďa (ČSSD): Čtyři

07.09.2017 13:51

Volebním číslem ČSSD je čtyřka. Také existují čtyři základní priority sociální demokracie: vyšší mzdy a platy, podpora rodin s dětmi, kvalita a dostupnost zdravotní péče a mezigenerační solidarita a důstojné stáří.

Seďa (ČSSD): Čtyři
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Volební komise přidělila jednotlivým volebním stranám čísla pro nadcházející volby. Čtyřka je podle numerologie praktické číslo. Dává lidem talent organizovat sebe a svůj život. Lidé jsou svědomití a realističtí. Praktičnost, zručnost, asertivita a pracovitost jsou pozitivní vlastnosti.

A čtyřka představuje i stabilitu. Vždyť stůl i židle mají čtyři nohy. A připomínám, že číslo čtyři je také číslem sociální demokracie do nadcházejících parlamentních voleb.

Politický program ČSSD ne náhodou stojí také na pomyslných čtyřech nohách. Tou první je snaha o zvyšování životní úrovně, protože když bohatne země, tak musí bohatnout i lidé. Svými činy ukazujeme, že zvyšování mezd a platů myslíme vážně a že v tomto úsilí hodláme pokračovat.

Druhou programovou nohou je podpora a starostlivost o rodinu s dětmi, protože děti jsou budoucností národa a naší země. A nejde přitom pouze o finanční podporu při narození dítěte či v průběhu výchovy, ale i o dostupnost a kvalitu vzdělávání a dalších veřejných služeb, a to bez ohledu na množství peněz v rodinném rozpočtu. Problémem je i finanční dostupnost bydlení pro mladá manželství. Tady navrhujeme bezúročné půjčky, podporu družstevní výstavbě a zejména výstavbu startovacích bytů pro mladé rodiny s dětmi.

Třetí prioritou je kvalita a dostupnost zdravotní péče. ČSSD zrušila poplatky ve zdravotnictví a snížila doplatky za léky. Finančně jsme stabilizovali zdravotnictví jako veřejnou službu. Jsme proti privatizaci nemocnic, jsme proti znovuzavedení poplatků ve zdravotnictví a proti rozdělování zdravotní péče pro chudé a pro bohaté formou zaváděním nadstandardů.

A tou čtvrtou pomyslnou nohou je mezigenerační solidarita a důstojné stáří. Každý národ si musí vážit těch, kteří svoji práci pro svoji rodinu a celou společnost již odvedli. ČSSD prosadila podporu výstavbě sociálních bytů pro naše seniory. Podobně jsme chtěli přijetím zákona o sociálním bydlení umožnit výstavbu sociálních bytů v obcích a městech. Zvýšili jsme důchody a podporujeme pravidelnou valorizace penzí. Prioritou je dostupnost a kvalita sociální péče i veřejné dopravy.

Každá vláda pod vedením ČSSD řešila problémy předchozích pravicových vlád a hlavně zvýšila životní úroveň občanů. Dokázala, že stojí na straně zaměstnanců, rodin s dětmi, seniorů i živnostníků. Dokázala, že stojí za těmi, kteří svojí poctivou prací přispívají k rozvoji společnosti a k důstojnému životu občanů České republiky. Sociální demokracie má kvalitní a realistický politický program opřený o zkušenosti a o osvědčené recepty k řešení současných problémů naší země.

A já věřím, že ta čtyřka nakonec přinese nejen volební úspěch ČSSD, ale především přinese lepší budoucnost našim občanům a rozvoj celé České republice.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.