Seďa (ČSSD): Jak na revitalizaci sídliště Štěpnice v Uherském Hradišti

05.03.2017 10:48

Vždy je dobré, když se zlepšuje životní prostředí občanům. Zároveň je však nutné řešit i problémy, které občany města tíží.

Seďa (ČSSD): Jak na revitalizaci sídliště Štěpnice v Uherském Hradišti
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

V současné době panuje shoda na postupnou revitalizaci sídliště Štěpnice v Uherském Hradišti, proto se v současné době začíná se zelení a připravuje se modernizace sportovního areálu u ZŠ Za Alejí. Nicméně shoda již tak nepanuje z pohledu Studie sídliště Štěpnice, která byla zastupitelům představena na posledním ZM. Důvodem je skutečnost, že navržená architektonicko urbanistická studie bude jak časově, tak zejména finančně velmi náročná. A spoléhat se na soukromé investory je po špatných zkušenostech s výstavbou parkovacího domu přinejmenším neprozíravé. Nehledě na skutečnost, že se veřejného projednávání této studie zúčastnilo 1% a dotazníkové akce toliko 6% obyvatel tohoto sídliště. Podle mého názoru již nelze do nekonečna odsouvat základní problémy sídliště, což je špatný stav nákupního střediska a celého centrálního prostoru, špatný stav povrchu parkoviště a zejména nedostatek parkovacích míst na sídlišti.

Podle mého názoru je třeba nejdříve upravit stávající povrch parkoviště u budovy č.p.1156, což si nevyžádá velkých finančních prostředků, ale zvýší kapacitu a bezpečnost parkování. Souběžně je nutno připravit studii na celý centrální společenský prostor, včetně rekonstrukce a nástavby nákupního střediska. Je nutno mít na paměti potřebu občanské vybavenosti a veřejných služeb pro vzrůstající počet obyvatel v Nových Štěpnicích. Je škoda, že zastupitelé odmítli náš návrh na rozšíření studie o oblast nové výstavby v Zahrádkách a o významnou část Uherskohradišťské nemocnice. A to zejména z potřeby dopravní obslužnosti ,  životního prostředí a občanské vybavenosti.

Ing. Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.