Seďa (ČSSD): Je třeba politiků, kteří hájí zájmy občanů 50 plus

25.09.2020 22:56

Každá společnost je tak vyspělá podle toho, jak se umí postarat o své starší spoluobčany. Bejen solidarita, ale i sounáležitost k obci, kraji a k národu je potřebná. A hájit zájmy odbčanů 50+ si považuji za čest.

Seďa (ČSSD): Je třeba politiků, kteří hájí zájmy občanů 50 plus
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Nejen v politických stranách, ale v celé společnosti se vede pomyslná válka generací. Prostě proto, že dnešní třicátníci za své problémy viní předchozí generaci svých rodičů či dokonce prarodičů. Věří totiž, že oni by problémy vyřešili lépe a efektivněji. Dokonce rozpor generací jde tak daleko, že se za pochodu mění politické priority. Například dnes je in ochrana životního prostředí či digitalizace společnosti. Naopak out je kvalita a dostupnost veřejných služeb či výše mezd a penzí. Přitom každá, tedy i naše společnost potřebuje soudržnost, více sounáležitosti a solidarity. A méně individualismu, sobeckosti a hledání nepřátel.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Každá politická strana má svůj politický program a politiky, kteří jej prosazují. A při jejím prosazování hájí zájmy rozličných společenských vrstev, generací či zájmových skupin. Z tohoto důvodu je důležité, aby politické programy i generační rozložení politických představitelů odpovídalo generačnímu rozložení společnosti. Tudíž je třeba, aby byli voleni i politici, kteří zastupují zájmy občanů 50 plus. A nejen proto, že mají životní i praktické zkušenosti, ale v mnoha případech mají i řešení problémů, které trápí mladou generaci. Příkladem je finančně nedostupné bydlení pro rodiny s dětmi, nedostatek míst v mateřských školkách či omezené možnosti zaměstnání na zkrácené úvazky.

Přestože dnes sociálně demokratická značka poněkud vybledla, je stále politickou stranou, která svým řešením současných problémů světa kloubí zájmy generací a dlouhodobě usiluje  o svobodnou, demokratickou, spravedlivou a solidární společnost. Její levicová politika zahrnuje nejen  ochranu sociálního státu, podporu rodin s dětmi a seniorů, ale i zajištění zaměstnanosti, slušných příjmů i ochranu přírody a životního prostředí. A kdo jiný než zkušení lidé, by tuto politiku měli uvádět v reálný život. Proto volte srdcem a rozumem.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…