Seďa (ČSSD): Nějak se nám tu začíná šířit nešvar

28.03.2023 13:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k preferování určitých povolání při zvyšování mezd a platů

Seďa (ČSSD): Nějak se nám tu začíná šířit nešvar
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Nějak se nám tu začíná šířit nešvar v preferování určitých povolání. Tu se zvyšují platy učitelům (zapomnělo se na VŠ), tu sociálním pracovníkům, tu zdravotním sestrám a lékařům, a teď dokonce chce policejní prezident pro policisty v činné službě 140 % průměrné mzdy.

Já osobně nemám nic proti navyšování mezd a platů, ale je třeba si uvědomit, že největším problémem naší země je rezortismus, netransparentnost v odměňování, vysoká byrokracie a administrativa a zlodějiny přes IT systémy. Pokud se tyto problémy neodstraní, pak budou peníze scházet. Tu na penze, tu na vzdělávání, tu na zdravotnictví. Všudypřítomný populismus totiž nebude řešit tyto zásadní problémy, ale problémy pouze dílčí.

Souhlasím, že politické strany vždy usilují o jednotlivé skupiny občanů-voličů. Nicméně každá zodpovědná politická strany musí mít komplexní politický program k řešení současných problémů České republiky. Pokud jej nemá, pak jde pouze o politické podnikání a podvod na voličích. Ten se ukáže ovšem až po volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice