Seďa (ČSSD): Omluva členům, voličům ČSSD a občanům ČR

02.11.2013 10:11

Vážení členové, Vážení voliči ČSSD, Vážení občané České republiky, Česká strana sociálně demokratická se po vítězných volbách, které však nedopadly podle našich představ, dostala díky některým vedoucím představitelům naší strany do vážné krize.

Seďa (ČSSD): Omluva členům, voličům ČSSD a občanům ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou

Zejména do krize důvěry v politiky a v politiku této nejstarší politické strany v zemi. Situace je o to horší, že tato krize byla připravována s cílem oslabit vyjednávací pozici předsedy ČSSD. Nyní se ukazuje, že uskutečněné kroky opravdu destabilizovaly politické vyjednávání o složení nové vlády a znedůvěryhodnily pozici ČSSD jako zodpovědné politické strany v očích veřejnosti i potenciálních koaličních partnerů.

Jako lídr kandidátky ČSSD ve Zlínském kraji se chci všem občanům, zejména členům a našim voličům omluvit, protože tohoto kroku zřejmě nejsou schopni Ti, kteří tuto nezáviděníhodnou situaci nejen připravili, ale i uskutečnili. Chci se omluvit zejména za skutečnost, že vnitřní nejednota sociálních demokratů oddaluje vyjednávání o složení vlády, snižuje možnost sestavení důvěryhodné a silné vlády, a protože čas rychle běží, bude velmi těžké schválit tolik potřebný státní rozpočet na rok 2014.

Vážení členové, Vážení voliči ČSSD, Vážení občané naší země,

jsem osobně přesvědčen, že sociální demokraté tuto krizi překonají a že Ti, kteří rozpoutali tuto vnitrostranickou i politickou krizi budou donuceni převzít svoji odpovědnost za svá jednání. ČSSD je silnou demokratickou stranou, která své sliby dané občanům České republiky splní. Závazek nejen pro 1 016 829 voličů je totiž pro nás i závazkem za lepší budoucnost všech občanů naší krásné země. Důvěra je velmi křehká, velmi rychle se ztrácí a obtížně se získává zpět. To si uvědomujeme zejména v dnešních dnech. Proto nás povzbuzuje Váš velký zájem na vyřešení této vnitrostranické krize. Stejně jako Vy i my si totiž uvědomujeme obrovskou míru zodpovědnosti sociální demokracie za budoucí vývoj v zemi.

Z tohoto důvodu Vás žádám o podporu k prosazení vládní zodpovědnosti ČSSD, a to nejen navzdory některým našim politickým protivníkům, ale i některým stále ještě významným členům naší politické strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.