Seďa (ČSSD): Sociální demokracie podporuje kvalitní život na venkově

04.09.2017 16:00

Venkov je důležitou součástí České republiky. A že na tom naše země není dobře, ukazují nejrůznější statistiky a srovnání.

Seďa (ČSSD): Sociální demokracie podporuje kvalitní život na venkově
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Česká republika má téměř 90% obcí,ve kterých je méně než 2000 obyvatel. Také průměrný počet obyvatel obce v naší zemi je nejnižší ze všech zemí OECD a činí 1640 osob. Studie Institutu pro demokracii a ekonomikou analýzu zároveň ukázala na řadu dalších problémů.

Sociální demokraté si uvědomují často nižší úroveň životní úrovně na venkově, způsobené nižší dostupností nejen veřejných služeb, ale i nedostatkem pracovních příležitostí či služeb obecně. Taktéž podporujeme zachování mateřských a základních škol na venkově.

ČSSD podpoří stabilizaci zemědělské výroby, podpoří malé a střední podnikání na venkově, investicemi do vodního hospodářství podpoří zachování vodních zdrojů a boj se suchem. Zásadně posílíme postavení českých zemědělců, omezíme pěstování řepky olejky a prosadíme návrat k tradičním zemědělským plodinám. Zvýšíme ochranu domácí zemědělské a potravinářské produkce. V boji se suchem zřídíme záložní vrty na podzemní vodu, budeme chránit podzemní vodu před znečišťováním a zvýšíme investice pro stavbu rybníků a přehrad.

Podpoříme drobné podnikatele a řemeslníky i dopravní obslužnost v rámci regionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…