Seďa (ČSSD): Vedení města je obcházeno, proto zastupitelé ČSSD vše nepodpořili

09.09.2015 22:43

Dne 7. 9. 2015 se konalo VII. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště a níže jsou uvedeny stanoviska ČSSD k projednávaným bodům programu.

Seďa (ČSSD): Vedení města je obcházeno, proto zastupitelé ČSSD vše nepodpořili
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Zastupitelé za ČSSD podpořili informaci o plnění městského rozpočtu za 1.pololetí 2015. Zároveň nepodpořili rozpočtová opatření města č.09/2015 a č.10/2015 z důvodu realizace některých investičních akcí, které ČSSD nepodporuje, z důvodu zhoršení hospodaření města o 6,6 mil.Kč v tomto roce a negativními dopady do příštích let a z důvodu obcházení vedení města členy ZM.

Příkladem je vypsání výběrového řízení na změnu znaku a loga města, kdy tento záměr nebyl dopředu projednán a schválen ZM. A takových investic, se kterými nejsou členové ZM dopředu seznámeni, je několik. Radniční koalice pokračuje v dříve nastaveném arogantním chování vůči opozičním zastupitelům. Opozice požaduje zapojení do přípravy investičních akcí i do vytváření strategických rozvojových programů.
ČSSD podpořila poskytování dotací z rozpočtu města na obnovu historické architektury, životní prostředí, na rozvoj vzdělávání, sportu, kultury či cestovního ruchu. Zastupitelé za ČSSD podpořili i pololetní zprávy kontrolního a finančního výboru ZM.

ČSSD připomněla starostovi města neplnění si usnesení č. 77/6/ZM/2015 ze 17.6.2015, kterým ZM uložilo povinnost pravidelně informovat zástupce jednotlivých politických stran a hnutí zastoupených v ZM o dění v obchodních společnostech s majetkovou účastí města.

Sociální demokraté podpořili zveřejňování zdůvodnění k návrhům usnesení na webových stránkách města, informování členů ZM o provádění investičních akcí a zastupitelé ČSSD podpořili vypracování studie zeleně města.

Velkou diskusi vyvolalo na ZM vyjádření starosty města v regionálních novinách týkajííc se kauzy směny pozemků s panem Kaňovským. Zástupci ČSSD kritizovali starostu především vůči jeho „vyhrožování“ členu zastupitelstva města, Poukázali na skutečnost, že každý zastupitel zastupuje občany a má hájit město a nikoliv zájmy podnikatelů.Zdůraznili, že celá směna je velmi podezřelá a to i s ohledem na získanou dotaci a žádost pana Kaňovského o změnu územního plánu města v lokalitě, kde získal směnou pozemky města. ČSSD bude velmi bedlivě sledovat celou situaci, zejména s přihlédnutím na budoucí schvalovací proces změn v územním plánu města.

Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…