Seďa (SOCDEM): Index kvality života dostihl Uherské Hradiště

13.12.2023 9:01 | Komentář

Naše město se stálepyšní kvalitou kulturních, sportovních i společenských událostí. Proto by nás nemělo nechat klidným hodnocení kavlity života, kde Uherské Hradiště stále zůstává v polovině pomyslného pelotonu. A to je dle mého názoru chyba.

Seďa (SOCDEM): Index kvality života dostihl Uherské Hradiště
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Podle hodnocení kvality života se Uherské Hradiště umístnilo z 206 hodnocených měst na 100 místě. Oproti roku 2022 je to o dvě místa lepší výsledek. Ale reálně poklesl ukazatel z 4,7 na 4,3 (nejvyšší mají Říčany s 10), což ukazuje na propad životní úrovně nejen v našem městě, ale i v těch dalších hodnocených městech.

Pokud se podíváme na hodnocená kritéria, pak se naše město potýká zejména s finanční dostupností bydlení, se znečištěním ovzduší, s vysokým hazardem či nízkým přírůstkem obyvatelstva. Problémem je dle hodnocení i kapacita MŠ či kvalita středního a vyššího vzdělávání.

A protože se tyto problémy rok od roku opakují, je s podivem, že s tím radnice a vedení města nic nedělá. Přitom to jsou stejné problémy, které vycházejí z analýzy k dlouhodobému vývoji města. Z mého pohledu odkládání důležitých dopravních investic, podpora spaloven na území města, nízké invetsice do kvalitního živottního prostředí a neřešení dostupnosti bydlení pro mladé rodiny a seniory, ukazuje na nedostatek odvahy a vizí k dalšímu rozvoji města. Pravicová koalice vedení města městu a jejím obyvatelům nesvědčí.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…