Šedlbauer (SZ): Chceme docela obyčejné věci - fungující instituce a normální politiky

08.06.2015 16:11

Zelení zahajují přípravu ke krajským volbám

Šedlbauer (SZ): Chceme docela obyčejné věci - fungující instituce a normální politiky
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Krajská konference potvrdila Josefa Šedlbauera v pozici předsedy Zelených v Libereckém kraji. Josef Šedlbauer byl zvolen předsedou na přechodnou dobu již v prosinci minulého roku, kdy nahradil Josefa Jadrného odvolaného po rozpadu krajské koalice.

Josef Šedlbauer na konferenci představil svou vizi k příštím krajským volbám, jejíž součástí je pokračování společného projektu s Hnutím Změna a se zapojením osobností, které zatím stojí mimo politické strany.

"Nejlepší cestou k prosazování našeho programu je sloučit síly a schopnosti co nejširší skupiny lidí, které spojují sdílené hodnoty. Chceme docela obyčejné věci: fungující a důvěryhodné instituce, politiky, kteří dokáží unést funkce a zůstat normální, krajinu, která dokáže uživit a zabezpečit i budoucí generace, víc přemýšlení o tom, co je dlouhodobě podstatné a nejen pro okamžitý zisk. Jsem rád, že jsem získal pro tuto vizi důvěru. Důležité je teď využít čas a pro krajské volby sestavit co nejlepší tým lidí, podobně jako se to opakovaně daří v Liberci", vysvětluje svou představu Josef Šedlbauer.

Strana zelených si v Libereckém kraji zvolila celé nové krajské vedení. Členy krajské rady jsou nyní Simona Jašová jako místopředsedkyně a dále Jaromír Baxa, Miroslav Hudec a Roman Rákosník.

Josef Šedlbauer: Profesor na TU Liberec, radní v Liberci. Pracuje v oboru fyzikální chemie a chemie životního prostředí (inženýrské a doktorské studium na VŠCHT v Praze, habilitace na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice a profesura na Fakultě chemické VUT Brno). V Liberci působí od roku 1997. Je členem Strany zelených od roku 2008. V roce 2010 byl poprvé zvolen zastupitelem města Liberce, od roku 2014 je neuvolněným radním. V minulých letech byl také předsedou dozorčí rady Krajské nemocnice Liberec a členem statutárních orgánů Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou.

reklama

autor: Zeleni.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.