Šedlbauer (ZpL): Liberec škrtl další spoje na nejvytíženějších linkách MHD

06.09.2019 15:38

Od ledna byly kvůli nedostatku řidičů omezeny některé linky MHD. Vedení radnice tehdy slibovalo rychlý návrat k původnímu stavu. Místo toho rada města schválila nové jízdní řády s platností od 1. září, které dokonce ruší ještě řadu dalších spojů.

Šedlbauer (ZpL): Liberec škrtl další spoje na nejvytíženějších linkách MHD
Foto: Zelení
Popisek: Josef Šedlbauer

Ve srovnání s předchozími lety tak došlo k podstatné redukci spojů především na vytížené lince č. 12 (o 20 párů spojů méně ve všední dny, o 13 párů spojů méně o víkendech). Další desítky spojů byly škrtnuty především na linkách 14, 21, 22, 25. Tedy na těch linkách, které obsluhují velká sídliště. V některých případech má být kompenzací zavedení kloubových autobusů, většinou ale došlo k rušení bez náhrady. „Vůbec to nedává smysl. Ušetří se malé peníze na provozu a několik řidičů, ale všechny to naštve. A hlavně to další lidi posadí do aut v už tak ucpaných ulicích“, hodnotí toto rozhodnutí rady města Josef Šedlbauer, a dodává: „budu na tuhle hloupost upozorňovat v zastupitelstvu i v dopravním podniku tak dlouho, dokud to nepochopí i ti radní, kteří tramvají nebo autobusem asi nikdy nejeli. Protože většina lidí v Liberci kvalitní veřejnou dopravu potřebuje. Dokonce i ti, kteří z nějakého důvodu musí jezdit autem a budou stát v kolonách ještě delších na ulicích ještě rozbitějších“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.