Sehnal (APB): Aliance pro budoucnost je jediná volba pro poctivě pracující lidi

08.10.2021 12:33

Státní rozpočet bude za rok opět v rekordním schodku a vláda místo šetření najímá další úředníky. Jednoznačně tvrdíme, že pokud si má někdo vlivem tragického stavu státního rozpočtu utahovat opasek, pak to nejsou občané, ale stát. Stát si musí konečně utáhnout opasek!

Sehnal (APB): Aliance pro budoucnost je jediná volba pro poctivě pracující lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Aliance pro budoucnost to prosazuje od samého počátku a je jedinou stranou, která hodlá přebujelé státní výdaje razantně osekat tak, aby tím netrpěli poctivě pracující občané.

Mezitím stále ještě vládnoucí hnutí ANO oznámilo, že v rámci rozpočtu na příští rok zvýší počet státních úředníků zhruba o 10 tisíc, což znamená řádově dalších 10 miliard, které musí stát sebrat soukromému sektoru ve formě daní na stranu státního aparátu, který je nesmyslně utratí.

Všechny sliby Babišovy vlády o tom, jak chce zeštíhlit státní aparát, se ukázaly jako plané. Místo toho hodlají ještě počty úředníků navýšit, to je neuvěřitelné, zbytečné a drahé. Stát potřebuje razantní dietu, ne zvyšovat jeho rozežranost.

Stát má dvě skupiny nákladů. Ta první je nutná k tomu, aby byl zabezpečen chod celého státu a jeho nezbytné funkce. Druhá čast se potom věnuje přerozdělování. Stačí se podívat, jak to vypadá dnes. Běžný občan zaplatí ze svých tvrdě vydělaných peněz 10 tisíc korun měsíčně, tedy 120 tisíc ročně, na důchodovém pojištění. Než dosáhne věku 65 let, zaplatí státu 5 milionů korun. A místo toho, aby stát občanovi po dovršení důchodového věku těchto 5 milionů vyplatil, stát důchody pořád přerozděluje a další peníze z toho spotřebovává. Stejně tak na všech sociálních dávkách, systémech atd. Všude se neefektivně spotřebovávají peníze nás všech daňových poplatníků.

Běžné výkony musí stát dělat co nejmenším počtem zaměstnanců, což v současné digitální době není žádný problém. Stačí chtít. Za další je nutné zmenšit objem přerozdělování, protože potom nebude potřeba tak početný státní aparát.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…