Sehnal (APB): Stát nesmí zanedbávat podporu sportu

01.10.2021 12:20

Aliance pro budoucnost je mimořádně nakloněna podpoře sportu a pohybových aktivit napříč společností i generacemi. Je třeba se starat jak o popularitu sportu vrcholového, tak běžného mezi občany. Aktivní obyvatelé jsou zdraví a šetří náklady na zdravotnictví.

Sehnal (APB): Stát nesmí zanedbávat podporu sportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Oblast sportu je potřeba vidět ve dvou rovinách a měřítkách. Na první místě je běžná občanská sportovní činnost, kdy říkáme ano, potřebujeme drobná sportoviště a sportovní plácky na vesnicích i v husté městské zástavbě, aby si lidé mohli zasportovat, měli vše dostupné a nemuseli absolvovat dlouhé trasy.

Druhou stránkou jsou pak větší sportovní akce. To je důležité z hlediska propagace zdravého pohybu, aby sport měl silnou mediální podporu, přitahoval mediální pozornost a lákal k tomu, aby si naše společnost vytvářela modely, které bude nejen uznávat, ale snažit se dosahovat úspěchů, jako dané velké sportovní vzory.

Dlouhodobě jako Aliance pro budoucnost zdůrazňujeme, že sportovní činnost je ze strany státu obrovsky zanedbávána. Často slyšíme jen plané sliby, které nikdy nedojdou svému naplnění. 

Možná si politici krátkozrace myslí, že se jim tyto investice nevrátí politicky a nepřinesou hlasy. Jakkoli toto uvažování odmítáme, protože politika je práce pro naši zemi a její občany, pak s takovým krátkozrakým viděním nesouhlasím. Lidé často bezvýsledně volají po tom, aby v jejich bezprostředním okolí vzniklo sportoviště, workoutové hřiště nebo jen nějaký plácek vymezený pro sport. 

V každém případě by šlo o smysluplnou investici. Každá koruna investovaná do sportu ušetří čtyři koruny ve zdravotnictví. Zdravý člověk prostě nemarodí, nemá kardiovaskulární problémy a předchází celé řadě dalších onemocnění. Společnost pohodlní a je nutné veškeré tyto aktivity podporovat.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…