Sehnalová (ČSSD): Ach jo anebo apríl v červenci

12.07.2016 10:13

Dostala jsem před pár dny email, ve kterém mi jedna má známá přeposlala další ze zaručených zpráv o EU, kterými hýří internet. Nadpis vypadal přímo hrozivě: "Evropská unie rozhodla o nás bez nás! Neuvěřitelné! Čeká češtinu revoluce? EU chce zrušit písmeno Ř! Prý kvůli zjednodušení..."

Sehnalová (ČSSD): Ach jo anebo apríl v červenci
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Má známá k mi k tomu jen dopsala, že se nediví, že je čím dál větší nechuť k EU. Nechala jsem prověřit zdroj této vskutku neuvěřitelné zprávy. Je jím jeden recesistický server, kde najdeme i další „zprávy“ typu: „Tibetskou vlajku v Riu ponese Miroslav Kalousek, potvrdil ho Dalajlama“ nebo že v červnu vyprší evropské kvóty na jméno Kuba a Honza nebo že se porouchaly boží mlýny, ale politici nechtějí dát peníze na jejich opravu… a podobné nesmysly a la apríl nebo Radio Jerevan.

Což o to, vtipné jsou, spíš mě děsí, že jsou jim lidé ochotni věřit. Mohu nad tím kroutit hlavou, na druhou stranu to docela vypovídá i o obrazu Evropské unie samotné. Lidé totiž věří, že i to je možné… Všechny evropské instituce po Brexitu řeší, jak s lidmi lépe komunikovat. Různých nesmyslů, co všechno chystá Evropská komise, koluje po internetu mraky a šíří se jako lavina. Opakovaně jsem upozorňovala zastoupení Evropské komise v České republice, že by jim měla věnovat větší pozornost a uvádět je na pravou míru. Pokud si myslí, že má důležitější věci na práci, tak s tím sice mohu souhlasit, ale Brexit ukázal, že je, bohužel, nejde ignorovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.