Sehnalová (ČSSD): Argument výrobců o chuťových preferencích nesmí obhajovat dvojí kvalitu

01.05.2018 10:11

Olga Sehnalová se v pondělí 30. dubna v bulharské metropoli Sofii zúčastnila mezinárodní konference na téma dvojí kvality výrobků, uspořádalo stávající bulharské předsednictví Rady EU a veřejná ochránkyně práv Bulharska.

Sehnalová (ČSSD): Argument výrobců o chuťových preferencích nesmí obhajovat dvojí kvalitu
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Akci, kterou zahájili čelní představitelé bulharské vlády v čele s premiérem, ministři zemědělství zemí střední a východní Evropy (vč. českého ministra J. Milka) a představitelé Evropské komise, navštívili i tři sociálnědemokratičtí zpravodajové Evropského parlamentu k právě připravovanému usnesení o dvojí kvalitě v čele s hlavní zpravodajkou Olgou Sehnalovou. Přítomní řečníci se vzácně shodli na tom, že tzv. dvojí kvalita výrobků je celoevropský problém, který vede k nerovnosti a diskriminaci některých spotřebitelů, a proto je potřeba jej řešit zpřesněním legislativy, zakazující nekalé obchodní praktiky. Závěrem konference byla přijatá společná doporučení, která vedle urychleného přijetí navržené legislativy volají také po větší roli národních dozorových orgánů či užšímu zapojení dotčeného průmyslu. Doporučení ale také odkazují na potřebu zachovat evropskou rozmanitost potravin a tzv. chuťových preferencí, což je dle Olgy Sehnalové neakceptovatelná úlitba některým výrobcům, kteří se za chuťové preference dlouhodobě schovávají. Poslankyně proto jako jediná účastnice konference přijetí doporučení v předloženém znění nepodpořila.

„Dnešní konference opět ukázala, že jednou věcí jsou líbivé politické fráze o tom, že v Evropě nesmí existovat žádní spotřebitelé druhé kategorie, a na druhé straně se už pak hůře hledá podpora pro skutečně funkční řešení, která by zamezila stávající klamání spotřebitelů. Líbivé PR není totéž jako reálně vymahatelná legislativa. Legislativní proces je ale teprve před námi a já se rozhodně nenechám opít rohlíkem," uvedla Olga Sehnalová (ČSSD), poslankyně Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.