Sehnalová (ČSSD): Brusel a Štrasburk jsou místa, kde pracuji

29.11.2015 20:00

Musím reagovat na článek, uveřejněný v Právu a na serveru Novinky.cz dne 27.11.2015. Uvádí se zde, jak jsme jako europoslanci rádi, že nemusíme do Bruselu.

Sehnalová (ČSSD): Brusel a Štrasburk jsou místa, kde pracuji
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Nebyla jsem mezi těmi, koho se pan redaktor zeptal na názor. Ano, samozřejmě, všichni sledujeme bezpečnostní situaci v Bruselu, odkud pocházeli útočníci z Paříže, tím spíše, že se hlavního organizátora bezpečnostním složkám dosud nepodařilo dopadnout. Nicméně Evropský parlament a všechny další instituce pracují bez přerušení své práce a podle dlouhodobého harmonogramu. Tento týden proběhlo řádné plenární zasedání ve Štrasburku. Diskutovali jsme o útocích v Paříži a opatřeních pro boj s terorismem, přijali rezoluci, týkající se boje proti radikalizaci mladých Evropanů (ač k ní mám řadu výhrad), diskutovala se situace v Sýrii, odhlasovali jsme rozpočet a mnoho dalších. Poslanci vyjadřují k současné bezpečnostní situaci své názory, nicméně stále platí, že hlavní slovo v obraně vnější i vnitřní mají a budou mít členské státy. Přesto se Evropský parlament chce a také bude debaty účastnit.

Na rozdíl od toho, co popisuje autor článku, chodím z centra města do Evropského parlamentu pěšky ulicemi, kde je plno lidí (snad méně turistů, i když v polovině listopadu je to vcelku normální stav), ráno před školami postávají studenti jako vždycky, u štrasburské katedrály se staví stánky na pověstné vánoční trhy. Ano, hlídky se zbraněmi jsou k vidění, k posílení nicméně došlo již po lednových útocích na redakci Charlie Hebdo. Ani vstup do Evropského parlamentu příliš změn nedoznal, návštěvníci pouze procházejí rámem před vstupem, nikoliv až uvnitř budovy. Bezpečnostní opatření minimálně stejné úrovně dobře znají i návštěvníci českého parlamentu.

Příští týden pokračuje práce Evropského parlamentu v Bruselu. Samozřejmě, že tam budeme. Tedy možná kromě těch, kteří tuto část své práce ignorovali i dosud. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…