Sehnalová (ČSSD): Lidé s postižením nemůžou být občany druhé kategorie ani u voleb

06.02.2019 12:54

Často si stěžujeme na nízkou volební účast a nezájem lidí o volby. Existují přitom občané, kteří by k urnám přišli vyjádřit svůj názor rádi, ale z nejrůznějších důvodů to pro ně není možné - lidé se zdravotním postižením.

Sehnalová (ČSSD): Lidé s postižením nemůžou být občany druhé kategorie ani u voleb
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

O možnostech zapojení lidí s postižením do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu Olga Sehnalová mluvila na slyšení, které k tomuto tématu v Bruselu uspořádal Evropský hospodářský a sociální výbor.

„V Evropské unii žije více než osmdesát milionů občanů s postižením. Přesto nejsou téměř vůbec zastoupeni ve veřejném životě, a příliš na ně nemyslí ani programy politických stran. Půl milionu Evropanů navíc nemá kvůli svému postižení přístup k volbám vůbec,“ zdůraznila europoslankyně Olga Sehnalová, která je předsedkyní parlamentní meziskupiny pro práva lidí s postižením.

„Volební právo je pro lidi s postižením stejně důležité jako pro všechny ostatní, a měli bychom se proto zasadit o to, aby nebyli občany druhé kategorie ani při příštích volbách do Evropského parlamentu, ani při jakýchkoliv dalších,“ doplnila poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…