Sehnalová (ČSSD): Stojí za to se ozvat

14.11.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vracením dotací na lázeňské pobyty zdravotníků

Sehnalová (ČSSD): Stojí za to se ozvat
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Olga Sehnalová

Před časem jsem psala o dvojím metru vůči zdravotníkům z nestátních krajských nemocnic ohledně lázeňských pobytů, které na rozdíl od jejich kolegyň a kolegů z nemocnic státních prakticky neměli kdy čerpat a dotace se musely nesmyslně po pár měsících státu zase vracet.

Téma nezapadlo a od krajské tripartity po asociaci krajů jsme na tuto nespravedlnost opakovaně společně s odbory při různých příležitostech upozorňovali. Jsem ráda, že jsme společným tlakem dosáhli toho, že vrácené peníze se dostaly částečně do státního rozpočtu zpátky. Stojí za to se ozvat.

Škoda jen, že i v nové výzvě, která byla vypsána před pár dny, jsou v podmínkách dotace zcela zbytečné nové křivdy, které si ministerstvo, pokud by program prošel řádným připomínkovým řízením, včetně důkladného projednání s odbory zastupujícími zaměstnance nemocnic, mohlo odpustit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic

16:05 Blaha (ODS): Další důkaz, že Rusku se nepříčí absolutně nic