Sehnalová (ČSSD): Železnice je součástí našich každodenních životů

09.09.2018 12:43

100 let spolu - výstava v Evropském parlamentu připomíná výročí Českých drah

Sehnalová (ČSSD): Železnice je součástí našich každodenních životů
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

V letošním roce oslaví naše republika 100 let od svého vzniku a stejně významným jubileem se mohou pochlubit i státní dráhy.

V Evropském parlamentu společnou historii připomíná výstava s názvem "100 let spolu – železnice a republika", nad níž převzala záštitu i poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

„Tato výstava připomíná, jak silné kořeny mají České dráhy v české společnosti. Možná je to i tím, že železniční síť v České republice je nejhustší v Evropě. Téměř u nás nenajdete vesnici, která by neměla železniční spojení se světem, a i to je jeden z důvodů, proč je železnice součástí našich každodenních životů,“ zdůraznila při zahájení poslankyně.

Výstava fotografií připomíná jak historii státních drah, tak úlohu, kterou železnice sehrála v běhu dějin republiky. Poslanci Evropského parlamentu i další návštěvníci se tak mohli seznámit například s příběhem „Wintonových dětí“, které vlaky odvezly z Prahy do bezpečí, nebo s rolí, kterou železnice sehrála v roce 1989 při pádu železné opony.

Výstavu, která v Evropském parlamentu potrvá po celý týden, zorganizovaly České dráhy ve spolupráci s poslanci Olgou Sehnalovou, Evženem Tošenovským a Janem Zahradilem. Historické momenty Českých drah přibližuje i interaktivní web (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.