Semelová (KSČM): Kolikrát si říkám, kam jsme to až došli

28.07.2013 12:01

A co všechno si lidé u nás ještě nechají líbit. Na jedné straně se vyhazují miliony, na straně druhé se škrtá. A všechno dokážou zdůvodnit.

Semelová (KSČM): Kolikrát si říkám, kam jsme to až došli
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Jana Nagyová dřela podle Petra Nečase jako kůň, a tak dostávala odměny, o nichž se normálnímu člověku ani nezdá. Podobně udření jsou zřejmě i úředníci ministerstev, jimž Nečasova vláda ještě před svým odchodem stihla rozdělit odměny ve výši 243 milionů korun. Ale co ti ostatní? Měsíce trvalo handrkování o alespoň částečné zvýšení minimální mzdy, která je od roku 2007 na výší 8 tisíc korun, aniž by se bralo bralo v potaz, co všechno se od té doby zdražilo. Rodinám se bere porodné, nemocní musí platit, jak mourovatí za léky a pobyt v nemocnici, seniorům už z jejich penze nezbývá často ani na nájem.

A učitelé? I ti se musejí uskrovnit, aby bylo na všechny ty odměny pro vyvolené, na zabezpečení soukromých firem a na pohádkový dar církvi. Nejen, že na mnoha školách už kantoři nedostávají ani osobní ohodnocení, ale ještě prožívají každý rok nejistotu, co s nimi bude o prázdninách. 3 022 učitelů se muselo letos na začátku prázdnin přihlásit na úřady práce jen proto, že školy jsou donuceni drasticky šetřit. Na prázdniny propuštěným učitelům pak už zbývá jen doufat, že s nimi ředitel na začátku školního roku smlouvu opět podepíše. A tak poslušně mlčí a čeká. Vždyť celkově je na úřadech práce 7 156 učitelů, takže je z čeho vybírat. Stát se může i to, že kvůli úsporám se sloučí třídy a pro něho už místo nebude ani na těch 10 měsíců školního roku. Poslušnost, strach a ponížení…to se stalo typickým rysem současnosti. Jak dlouho ještě?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marta Semelová - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.