Senát: Valdštejnská zahrada ožije soutěží mladých zdravotníků

13.06.2014 6:40

V sobotu 14. června 2014 se v Praze na Petříně uskuteční Republikové kolo soutěže Mladých zdravotníků. Soutěže, která má již více než čtyřicetiletou tradici, se zúčastní pětičlenné týmy zastupujících zájmové kroužky dětí - mladých zdravotníků, které postoupily z okresních a krajských kol.

Senát: Valdštejnská zahrada ožije soutěží mladých zdravotníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Záštitu nad soutěží převzala první místopředsedkyně Senátu PČR Alena Gajdůšková, která je sama dlouholetou členkou Českého červeného kříže. Zasazuje se o výraznější zapojení a podporu této dobrovolné humanitární organizace v rámci Integrovaného záchranného systému ČR. Slavnostní zakončení celodenní akce se bude konat právě ve Valdštejnské zahradě, která je součástí sídla Senátu Parlamentu ČR.

Jde o setkání dětí, které se ve svém volném čase věnují přípravě na nenadálé události a opravdu dokáží zachránit lidský život. Jejich výkony na minulých ročnících obdivovali i nejen profesionálové.

„Jsem velmi hrdá, že v loňském roce vyhrála tuto soutěž hlídka z Valašských Klobouk ze Zlínského kraje a doufám, že letos obhájí prvenství. Organizace ČČK ve Valašských Kloboukách je velmi aktivní, hlavně díky práci Ludmily Šulcové a dalších,“ řekla senátorka Alena Gajdůšková.

Na pražském Petříně budou moci prokázat své znalosti i schopnosti v praktickém poskytování první pomoci. Na jednotlivých stanovištích budou připraveni namaskovaní poranění v modelových situacích. Soutěžící budou muset vyřešit situaci, poskytnout pomoc a postarat se o poraněné do příjezdu zdravotnické pomoci.

„Děti a mládež se nejen učí jak poskytnout předlékařskou první pomoc, ale celá tato práce směřuje k učení citlivosti k utrpení druhých, což je velmi hodnotné obzvláště v dnešní době,“ dodává senátorka Gajdůšková.

Sobotní program:

9:30     – 10:00            slavnostní zahájení v aule Tyršova domu
11:20   – 14:40            vlastní soutěž na Petříně (u rozhledny a v okolí)
17:00   – 18:00            slavnostní ukončení – Valdštejnská zahrada Senátu Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.