Senátor Antl: Krajští zastupitelé projednali budoucnost rychnovské nemocnice

24.06.2014 8:49

V pondělí 23. června zasedalo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje, které jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu týkající se rychnovské nemocnice do programu.

Senátor Antl: Krajští zastupitelé projednali budoucnost rychnovské nemocnice
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na pondělním zasedání jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu programu:

„Zpráva o situaci ve Zdravotnickém holdingu Královéhradeckého kraje, a.s., vize ZH do budoucnosti – a představení nového předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. pana MUDr. Jiřího Skřivánka, MBA.“

Z vystoupení pana předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. MUDr. Jiřího Skřivánka (zejména po dotazech Miroslava Antla) mj. jednoznačně vyplynulo, že neplánuje žádná restriktivní opatření v naší nemocnici. Na přímé dotazy pan předseda doslova uvedl, že garantuje zachování stávající péče – a vzhledem k tomu, že při dostavbě Oblastní nemocnice v Náchodě přejdou některé chirurgické výkony a další zdravotnická péče na ON v Rychnově nad Kněžnou, dojde logicky i k posílení a rozšíření provozu v naší nemocnici. Pan předseda Skřivánek před přítomnými členy Zastupitelstva KHK výslovně vyloučil omezení provozu nemocnice, snížení provozních nákladů či dokonce uzavření některých oddělení (např. dětského aj.) s tím, že něco takového „vůbec nepřipadá v úvahu“…

K dalšímu dotazu senátora Antla rovněž popřel, že by se do budoucna uvažovalo o převodu, resp. předání holdingu soukromé firmě.

Na poslední dotaz krajského zastupitele a senátora Miroslava Antla, zda už zavedl kontrolní mechanismy ve vztahu k finančním tokům z Královéhradeckého kraje, tj. zřízení kontrolního oddělení či funkce vnitřního auditora, a pokud ne, zda tak učiní, předseda holdingu pan MUDr. Skřivánek uvedl, že na to zatím nemá lidi, ale do budoucna o tom uvažuje.

Závěrem bylo rozhodnuto, že zastupitelé KHK budou nadále činnost Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s. a jeho předsedy představenstva sledovat – a vyslechnou si další zprávu na příštím zasedání Zastupitelstva KHK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách