Senátor Antl: Vždy dáváme přednost umělcům z řad dětí

20.08.2016 22:47

Flétnový soubor „ I flauti matti“ vystoupil v rámci Kulturního léta v Senátu

Senátor Antl: Vždy dáváme přednost umělcům z řad dětí
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách dorazily do Prahy a přímo do Senátu Parlamentu ČR na pozvání senátora Miroslava Antla flétnisti ze ZUŠ Rychnov nad Kněžnou pod názvem „ I flauti matti“ se svou uměleckou vedoucí Lucií Cabalkovou.

Při této příležitosti jsme se zeptali senátora Miroslava Antla:

Pane senátore, v rámci Kulturního léta v Senátu Parlamentu ČR na Vaše pozvání vystoupil flétnový soubor „I flauti matti“ ze ZUŠ Rychnov nad Kněžnou, což je zajímavá změna po vystoupeních v rámci minuloročních Kulturních lét, od Dixielandu Black Buřiňos ze Základní umělecké školy v Týništi nad Orlicí, dechového souboru BaŠaPa Základní umělecké školy v Holicích a jazzových hudebníků ze Základní umělecké školy v Kostelci nad Orlicí. Jaký vlastně byl pro flétnisty připraven odpolední program a jak hodnotíte jejich vystoupení?

- Především je třeba říci, že jsem jedním z mála senátorů, kterému se každoročně podaří včas „urvat“ jeden čtvrtek v rámci senátního Kulturního léta, neb o celkem 19 vystoupení je velký zájem. A my se každoročně snažíme o změnu žánru, když vystoupení hudebních a pěveckých souborů z „mého“ regionu jsou hojně navštěvována mj. i zaměstnanci naší horní parlamentní komory. A vždy dáváme přednost umělcům z řad dětí. Součástí odpoledního programu je tradičně již prohlídka historických prostor Senátu PČR včetně setkání a besedou se mnou, návštěva Valdštejnské zahrady, ale i občerstvení atd. Pro malé hudebníky a jejich vedoucí, jakož i pro rodiče a příbuzné, pak zejména jde o významné vystoupení v krásné a historicky významné Valdštejnské zahradě před zraky (a sluchy) stovek návštěvníků, včetně cizinců. A pro děti by to vždy mělo být i povzbuzením do dalšího uměleckého života. Rychnovské děti s flétničkami byly vynikající, jejich pestrý repertoár zaujal určitě každého, skvělý byl i moderátorský výkon jejich vedoucí Lucie Cabalkové. Všem patří můj velký dík – i obdiv…! A poděkování náleží i mému asistentovi Mírovi Hofmannovi, který se o účinkující celé odpoledne vzorně staral.

O rozhovor jsme požádali také uměleckou vedoucí flétnistů Lucii Cabalkovu.

Na koncert se přijela podívat a rychnovské děti podpořit také místostarostka Města Rychnov nad Kněžnou Jana Drejslová.

Atmosféra flétnového koncertu byla opravdu výborná Valdštejnská zahrada a všechna její místa na sezení byla naprosto zaplněna a děti si právem zasloužili po každé skladbě velký potlesk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…