Senátor Antl: Za šíření koronaviru hrozí i kriminál

09.03.2020 19:02

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru

Senátor Antl: Za šíření koronaviru hrozí i kriminál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Miroslav Antl skládá senátorský slib

ZA ŠÍŘENÍ KORONAVIRU HROZÍ I KRIMINÁL §§§

Vláda (média aj.) nás ve dne v noci (správně) poučují o nebezpečí, o prevenci a opatřeních, včetně sankce (až 3. miliónové). To je chvályhodné…! Avšak zarážející je, jak někteří (kolem nás) lehkovážně hazardují s naším zdravím – a nezdravě riskují. Takže já stručně připojím PREVENCI TRESTNĚPRÁVNÍ:

V trestním zákoníku jsou skutkové podstaty trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci (v § 152 úmyslný a v § 153 TrZ stačí i tzv. nevědomá nedbalost) - koronavir SARS-CoV-2 v seznamu těchto chorob je.

Aktuálně upozorňuji, že k postihu stačí i zvýšení nebezpečí nákazy v místech, kde se již vyskytuje v epidemické podobě, a to mj. i nedodržováním hygienických požadavků, nedodržováním opatření při předcházení vzniku a šířením infekčních onemocnění, porušením zákazu cestování nebo karantény apod. Pachatelem pak může být osoba v karanténě apod., která úmyslně nedodrží příslušné povinnosti, omezení nebo zákazy, přičemž stačí, že věděl o možném ohrožení zdraví či života - a „byl s tím srozuměn“. Trestní sazby jsou stupňovány podle následku až po možný desetiletý či dokonce dvanáctiletý trest vězením při nedbalostním způsobení smrti…

No, tohle je tak na 2-3 stránky A4, takže zájemci si mohou počíst v TrZ. „Mí“ studenti trestního práva Katedra sociální patologie a sociologie už to znají – a hned ráno pokračujeme dalšími přečiny a zločiny. Snad bude naše TŘÍDA BEZ COVIDA :-)

Vy se mějte hlavně ZDRAVĚ a OBEZŘETNĚ…!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.