Senátor Balatka: Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Pavel

23.01.2023 15:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu kolu prezidentských voleb v Karlovarském kraji.

Senátor Balatka: Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Pavel
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

Ještě jedno takové malé ohlédnutí za 1. kolem prezidentských voleb z pohledu Karlovarského kraje. Ve Vojkovicích vyhrála Danuše Nerudová.

Když se náš kraj rozdělí na jednotlivé okrsky, není tak jednolitý, jak by se možná mohlo zdát vzhledem k celkem přesvědčivému vítězství A. Babiše v Karlovarském kraji v 1. kole. A pokud lze mluvit o největším překvapení, tak alespoň pro mne to byl velmi zajímavý a pro náš kraj naprosto netypický výsledek ve Vojkovicích. Vyhrála tam Danuše Nerudová, druhý Petr Pavel a Andrej Babiš tam skončil až na předposledním místě těstě před panem Divišem.

Velmi zajímavé jsou i poměrně velké rozdíly v jednotlivých částech měst. Zkoumal jsem detailně třeba Sokolov, kde jsem se narodil a celý život žiju. Ve volebním okrsku č. 5, kde volím, to bylo těsné, Andrej Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Petr Pavel. Na rozdíl od sokolovského sídliště Michal, kde se pohybuje zisk Andreje Babiše kolem 50 % a Petra Pavla kolem 25 %. Zajímavé.

Pokud se Vám chce taky pohrabat ve výsledcích voleb jako mně a možná zkusit více poznat z tohoto pohledu náš kraj, dobře k tomu může posloužit volební mapa rozdělená po volebních okrscích - z té je grafika a také odkaz na konci textu.

Co nejvíc překvapilo na výsledcích v kraji vás?

Odkaz na mapu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě