Senátor Balatka: Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavost

15.03.2020 8:32

Komentář na facebookovém profilu k nouzovému stavu

Senátor Balatka: Potřebujeme hlavně vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu a laskavost
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

V současné době prožíváme ne zrovna jednoduché období. Nouzový stav a dodržování omezení, která z něho vyplývají a která nás v nejbližších dnech a týdnech čekají, bude pro mnoho z nás složité. Každý z nás i z lidí našeho okolí to ucítí v nějaké míře na vlastní kůži. Bude to mít dopad na chod domácností, na který jsme zvyklí, na zaměstnání, na rodinný rozpočet, na volný pohyb, na setkávání s našimi blízkými v nemocnicích, na cestování, na trávení volného času, i na návštěvy hospod, kulturních a sportovních akcí. Dotkne se to zkrátka nás všech a v mnoha oblastech.

Mějme prosím na paměti, že tahle opatření se dějí hlavně proto, aby jednak ochránila ty nejzranitelnější z nás - a také aby se předpokládaný nárůst nemocných podařilo udržet ve zvládnutelných mezích. Tím, že tyto nepříjemné a omezující opatření budeme zodpovědně dodržovat, posloužíme nám všem nejlépe.

Prosím, mysleme na to.

Přestože smyslu některých omezení ne tak docela rozumím, plně je respektuji. Jsou zcela v kompetenci vlády ČR a ta za tato opatření nese odpovědnost. Nadávat je sice možné, ale věci to v tuto chvíli nijak nepomůže. Snad jenom vnímat i další důležité informace z jiných oblastí, které přes každodenní vládní tiskovky ke koronaviru mohou zapadnout.

Co ale v tuto chvíli potřebujeme jako společnost nejvíce je vzájemnou ohleduplnost, trpělivost, klid, rozvahu, a laskavost. A soudržnost. To vše je v nás.

Chtěl bych podpořit a poděkovat všem, od zdravotníků a lékařů, kteří jsou v "první linii", leckdy i s chybějícími ochrannými pomůckami, přes pracovníky samospráv až po rodiče, kteří zůstávají s dětmi doma díky zavřeným školám.

Držme při sobě. Zvládneme to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.