Senátor Doubrava: Novotný má pravdu, když někoho připodobnil k medůze

18.09.2017 12:59

Co kdyby pan ministr Havlíček přiměl cikány k tomu, aby nás všechny svou prací a chováním přesvědčili, že na ně toto přirovnání skutečně není oprávněné a teprve potom svého náměstka trestal?

Senátor Doubrava: Novotný má pravdu, když někoho připodobnil k medůze
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

Novotný má pravdu, když někoho připodobnil k medúze

Ministr Jiří Havlíček (ČSSD) je poněkud podivným. Měl by být za trest nepodmíněně vyhoštěn na 10 let do Severní Koreje nebo, lépe, do Chanova. Nic lepšího si ten hloupý člověk nezaslouží.

Náměstek ministra průmyslu a obchodu a kandidát ČSSD v Ústeckém kraji Karel Novotný, přijde o čtvrtletní odměny a dostal nějakou výtku jenom aby se ministr zalíbil sluníčkářům,.

Trestá náměstka, který je z Mostecka, za to, že ve facebookové diskusi napsal, že „cikáni jsou jako medúzy - otravný a k ničemu”. Komentář připojil k profilu skupiny Naštvané matky.

Za to ho neměl ministr trestat, protože nenapsal nic špatného.

Vyjádření o cikárech, že jsou „jako medúzy - otravný a k ničemu“ je sice expresivní, čili česky řečeno v tzv. naštvaném duchu, ale nelze se tomu divit.

Zeptejte se lidí na řadě míst Čech a Moravy, a zvláště u nás na severu Čech, a zvláště na Mostecku a Chomutovsku, a v ústeckém Mojžíři, Neštěmicích, krásném Březně, Předlicích či v Trmicích, jak se jim žije s cikány.

Vybydlené ústecké Předlice, vybydlený Chanov, vybydlené bloky domů v litvínovském Janově a v dalších místech nejen Mostecka, ale na celém severu Čech, to vše má jednotící prvek – cikány - agresivní medúzy.

V rámci přihlouplé korektnosti není ve statistikách uváděno kolik trestné činnosti mají na svědomí cikáni, kolik procent vězňů představují cikáni, kolik cikánů je v pasťácích, kolik cikánů musí skončit v dětských domovech, kolik cikánů páchá majetkové přestupky (krádeže do 5000 korun). Pokud by se vzala statistická čísla a srovnalo se kolik žije cikánů v České republice, divili bychom se, jaké procento cikánů představuje evidované problémové medúzy.

Novotný je z Mostecka, a ví velmi dobře, jak obyvatelé jeho okresu kvůli medúzám trpí.

Havlíček poškodil dobré jméno ministerstva. Vyznal se totiž pro média v tklivé baladě: „Sdělil jsem Novotnému, že svým chováním výrazně poškodil dobré jméno našeho ministerstva a porušil také pracovní řád, jehož součástí je i etický kodex zaměstnance ministerstva.”

Opak je pravdou, výrazně poškodil dobré jméno ministerstva ministrant Havlíček. Nereflektuje oprávněnost naštvanost (šlo by to vyjádřit i podstatně výstižnějším výrazem) obyvatel, kteří vliv medúz zažívjí každodenně. Zapomíná, nebo se k němu nedoneslo, že kvůli cikánům vládní úředníci se několikrát v rámci pracovní skupiny snažili najít s představiteli bytových družstev a místní samosprávy nějaké mechanismy jak se s následky chování medúz vypořádat.

Něco vám o medúzách odcituji z knihy „Severozápadní jatka 2“ mapující současné kriminální kauzy a problémové oblasti na severu Čech. Kniha vyšla v roce 2016. Jde o čerstvou zkušenost. Zde je popis návštěvy autora knihy v litvínovském sídlišti Janov. Cituji:

„Stará paní, cikánka, mává rukou: „Nefoťte mě, ale jedno vám řeknu. Mám tady v Janově byt. Ale co z toho, když si sem nemůžu pozvat české kamarádky. Odstěhuji se z Janova.“

Pokračující stěhování problémových rodin do Janova jako sociální skládky stará paní považuje za katastrofu. „Kdyby někde stavěli Titanik, tak bych je na ten Titanik nahnala,“ rozčiluje se seniorka nad invazí cikánských podivných přistěhovalců terorizujících sídliště.

Všichni se smějeme, ale je to hořký smích. A potvrzení faktu, že medializované problémy v litvínovském Janově a v Mostu, nemají rasistický podtext.

Pro samotné cikánské obyvatele Janova je neštěstím, že drtivá většina nepřizpůsobivých osob, před kterými z Janova utíkají, jsou cikáni.“

Konec citace a zdůraznění: Jde o zcela reálnou výpověď, při které byly nejméně 3 – 4 svědci. Vyšla v novinách v rámci reportáže z Janova, vyšla i v citované knize. Stará cikánka dává Novotnému za pravdu. Havlíčka by proto považovala za post-medúzu.

Slušní cikáni a slušní Romové, pokud si přečtou větu o medúzách, vědí, že není o nich, ale o těch, kteří z cikánské pospolitosti dlouhodobě vytvářejí barbarský kmen čili medúzy otravné a k ničemu!

Občane Havlíčku, trocha studu by Vám neuškodila. Doufám, že vás nikdo nezvolí, ale spíše by vás měli vyhostit do Chanova. Ostatně, mám za to, že by Vám velmi prospělo, kdybyste se, např. do Janova přijel alespoň podívat. Leccos byste pochopil.

Novotný se sice formálně omluvil v tom smyslu, že: „Hluboce lituji, že jsem se v rámci diskuse na Facebooku nechal unést…“ Ve skutečnosti si myslí stále to samé a já se mu vůbec nedivím. Nejhorší totiž je, že stát rezignuje na regulaci chování medúz.

Co kdyby pan ministr cikány motivoval k tomu, aby svou prací a chováním nás všechny přesvědčili, že toto přirovnání skutečně není oprávněné a teprve potom svého náměstka trestal? Určitě by to bylo spravedlivější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…