Senátor Goláň: Po roce se ledy hnuly

28.08.2023 17:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prošetřování trestního oznámení na neoprávněnou reklamu na Čapím hnízdě

Senátor Goláň: Po roce se ledy hnuly
Foto: golan.cz
Popisek: Tomáš Goláň

Pamatujete, jak jsem v minulých letech opakovaně upozorňoval na neoprávněnou reklamu na Čapím hnízdě? Vše vyvrcholilo, když jsem nejdříve v roce 2019 podal trestní oznámení, a poté loni v srpnu „Podnět k vykonání dozoru stran reklamní větve Čapí hnízdo“ na Vrchní státní zastupitelství.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29574 lidí

V něm jsem popsal skutečnost, že expertní posudek Ing. Mojžíška již před poskytnutím reklamy jasně deklaroval, že nebylo možné reklamu v takovém rozsahu realizovat. Podnět jsem doplnil o další skutečnosti a o kauzy, které byly skutkově velmi podobné a v kterých na rozdíl od tohoto případu k odsouzení došlo.

Po roce se ledy hnuly a Finanční ředitelství mi dalo částečně za pravdu. Agrofert musí doplatit daň ve výši 1,2 milionu korun za reklamu na Čapím hnízdě! Úřad zároveň informoval policii, že dle něj jde o trestný čin.

Policie v tuto chvíli případ od začátku roku znovu prověřuje právě pro podezření z daňových úniků. Bude zajímavé sledovat, jak celá věc nakonec dopadne. Každopádně jsem rád, že se případ znovu otevřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…